Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da je Upravni sud usvojio 175 žalbi tog pokreta na rezultate na 2.700 biračkih mesta.

Radulović je rekao novinarima u holu Doma Narodne skupštine da se radi o gotovo trećini biračkih mesta i podsetio da su u žalbama naveli da se u džakovima nalaze drugačiji rezultati od onoga što piše u zapisnicima, a da je te žalbe Republička izborna komisija (RIK) odbila.

Prema njegovim rečima, RIK „uzima zapisnike sa biračkih mesta, sabira brojeve iz zapisnika i na osnovu toga utvrđuje rezultat“, navodeći da RIK „ni u jednom trenutku ne proverava sadržaj džakova“.

Radulović je naveo da je DJB imao kontrolore na četvrtini biračkih mesta, ocenjujući da su time postavili standard koji je morao biti poštovan i na drugim biračkim mestima.

„Ne može da bude da jedno biračko mesto na kome mi imamo kontrolore ima jedan rezultat, a biračka mesta u okolini tog da imaju potpuno drugačiji rezultat. Pa su morali to da šteluju“, rekao je lider DJB i dodao da je „štelovanje“ trajalo pet dana čime je RIK propustio rok od 96 sati da proglasi rezultate izbora.

On je izjavio da taj rok postoji da bi se u 96 sati utvrdili rezultati i da bi se sprečila dalja izborna krađa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare