Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je danas da je taj pokret, koji je učestvovao na izborima, utvrdio da je vlast falsifikovala ogroman broj zapisnika sa biračkih mesta, zbog čega su podneli 2.700 prigovora, ali su oni odbijeni.

„Konstatovali smo da sadržaj džakova sa izbornim materijalom ne odgovara sadržaju zapisnika. Republička izborna komisija (RIK) je naše prigovore odbila bez ikakvog obrazloženja“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare DJB u Skupštini Srbije.

On je konstatovao da su zapisnici sa biračkih mesta masovno falsifikovani i da vlast, pošto je DJB imao kontrolore na četvrini biračkih mesta, sada te zapisnike mora da „upodobljava“.

Radulović je ocenio da vlast ponavljenjem izbora na 234 biračka mesta hoće da u parlament ugura „podobne“ liste.

„Uspeli smo da ‘iščupamo’ 212 zapisnika sa tih mesta, i znamo šta se dešavalo. Izlaznost je bila 45 odsto i svuda su ‘suverenisti’ (lista čiji je lider), Pokret obnove kraljevine Srbije i Metla 2020 imali oko 2.000 glasova. Videćemo da li će sad doći do ‘pakovanja glasova’ podobnima“, rekao je on.

Radulović nije želeo da odgovori na pitanje novinara da li je DJB prikupio dovoljno potpisa i predao zahtev za registraciju stranke, jer su to najavili i dodao da će o tome govoriti kad prođu izbori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare