Foto: N1, Privatna arhiva, smederevskapalanka.rs

Odbornica Pokreta slobodnih građana u Skupštini opštine Smederevska Palanka Biljana Purešević, inače zaposlena u JKP Vodovod, tvrdi da joj predsednik te opštine Nikola Vučen preti otkazom. Samo zato što je odbornik opozicione stranke.

„Nakon što sam na Fejsbuku podelila tekst jedne žene u kojem se govori o kriminalu predsednika opštine Nikole Vučena u Smederevskoj Palanci, a u kojem su mnogi navodi istiniti, ispod te objave na perfidan način Nikola Vučen mi ostavlja javnu poruku kojom me praktično zastrašuje i preti mi da će posle konstitutivne sednice u JKP Vodovod nastupiti ozbiljna racionalizacija. Na osnovu njegovih reči mogu da izvedem zaključak da mi možda sledi i otkaz zbog mog političkog angažovanja u predizbornoj kampanji. Gospodin Vučen je sebe već proglasio za predsednika opštine Smederevska Palanka i ako je konstitutivna sednica zakazana za 10. maj 2022. godine i pitanje je ko će obavljati tu funkciju“, rekla je Purešević za Nova.rs.

Ovim povodom oglasio se i Pokret slobodnih građana:

„Biljani Purešević, izabranoj odbornici PSG u Skupštini opštine Smederevska Palanka, predsednik te opštine Nikola Vučen implicitno preti otkazom. Nije prvi put da naša odbornica trpi pritiske u ovoj opštini. Tokom kampanje joj je rečeno da neće dobiti unapređenje iz oblasti zaštite na radu, za šta je o trošku Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ polagala stručni ispit, već su angažovali privatnu firmu. Pokret slobodnih građana upozorava da neće dozvoliti da se naši članovi maltretiraju ili da im se ukidaju bilo koja, a naročito radna prava, i da će ukoliko se pretnja obistini zaštiti Biljanu Purešević, a protiv odovornih lica podići odgovarajuće prijave“, piše u objavi PSG na Tviteru.

Ovo je praktično samo nastavak priče iz vremena predizborne kampanje, kada je Purešević javno govorila o tome da joj je uskraćeno mesto u JKP Vodovod, za koje se obučavala o trošku preduzeća, samo zato što je politički angažovana.

Biljana Purešević Foto: Privatna arhiva

„O trošku preduzeća poslata sam na usavršavanje, odnosno polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite na radu. Obuku sam završila i trebalo je da po sistematizaciji budem postavljena za odgovorno lice za zaštitu na radu. Ujedno je važno da napomenem da sam u Upravnom odboru Pokreta slobodnih građana i da sam druga na listi koalicije PSG i Narodne stranke na lokalnim izborima. Nakon što sam završila pomenutu obuku, direktor JKP Vodovod Srđan Borić me je obavestio usmenim putem, da mu je zabranjemo da me postavi za odgovorno lice zaštite na radu i zahtevao od mene da se povučem sa liste PSG i Narodne stranke“, govorila je tada Purešević za Nova. rs.

„Rekao je da su mu to naredili koordinator Srpske napredne stranke za Smederevsku Palanku Branko Malović, predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, bivši načelnik Podunavskog Upravnog Okruga Nebojša Pavlović i kandidat za narodnog poslanika, a sadašnji šef odborničke grupe SNS u opštini Smederevska Palanka Rodoljub Stanimirović“, rekla je Purešević i dodala da je naknadno direktor angažovao privatnu agenciju „Sigurnost“ iz Smederevske Palanke da obavlja poslove za koje se o trošku preduzeća ona usavršavala.

Direktor JKP Vodovod Smederevska Palanka Srđan Borić tada je demantovao ove navode i rekao da Purešević ne može da bude postavljena na to mesto dok se ne završe izbori.

Izbori su prošli, a sada je, po navodima Purešević, upitno da li će uopšte imati posao.

BONUS VIDEO: Napad na Pavla Grbovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar