Javno komunalno preduzeće Vodovod, Smederevska Palanka Foto: N1

Kandidatkinja za odbornicu koalicije Pokret slobodnih građana - Narodna stranka na lokalnim izborima u Smederevskoj Palanci, Biljana Purešević, tvrdi da joj je uskraćeno mesto u JKP Vodovod, za koje se obučavala o trošku preduzeća, samo zato što je politički angažovana. Direktor ovog preduzeća Srđan Borić ove optužbe negira i kaže da ona ne može da bude postavljena na to mesto dok ne bude ispoštovana zakonska procedura. A to znači, tek nakon lokalnih izbora.

U izjavi za Nova.rs Purešević tvrdi da je ucenjena.

„Radim u JKP Vodovod Smederevska Palanka. O trošku preduzeća poslata sam na usavršavanje, odnosno polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite na radu. Obuku sam završila i trebalo je da po sistematizaciji budem postavljena za odgovorno lice za zaštitu na radu. Ujedno je važno da napomenem da sam u Upravnom odboru Pokreta slobodnih građana i da sam druga na listi koalicije PSG i Narodne stranke na lokalnim izborima. Nakon što sam završila pomenutu obuku, direktor JKP Vodovod Srđan Borić me je obavestio usmenim putem, da mu je zabranjemo da me postavi za odgovorno lice zaštite na radu i zahtevao od mene da se povučem sa liste PSG i Narodne stranke“, kaže Purešević za Nova. rs.

Biljana Purešević Foto: Privatna arhiva

Objašnjenje Borića je, kako dodaje, izgledalo ovako:

„Rekao je da su mu to naredili koordinator Srpske napredne stranke za Smederevsku Palanku Branko Malović, predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, bivši načelnik Podunavskog Upravnog Okruga Nebojša Pavlović i kandidat za narodnog poslanika, a sadašnji šef odborničke grupe SNS u opštini Smederevska Palanka Rodoljub Stanimirović“, kaže Purešević.

Naknadno je direktor, kako tvrdi Purešević, angažovao privatnu agenciju „Sigurnost“ iz Smederevske Palanke da obavlja poslove za koje se o trošku preduzeća ona usavršavala.

„Na taj način još više otežava i onako lošu finansijsku situaciju preduzeća, koje je u višemilionskoj blokadi u poslednjih nekoliko godina“, zaključuje Purešević.

Foto: Privatna arhiva

Redakcija portala Nova.rs je kako bi proverila ove tvrdnje kontaktirala i direktora JKP Vodovod Smederevska Palanka Srđana Borića.

On negira da je od Purešević tražio da se povuče sa izborne liste.

„Nisam to rekao. Znate šta Biljana Purešević je bila i kandidat za narodnog poslanika 2000. godine. Posle toga ode na bolovanje, pa se slika na protestu ispred Narodne Skupštine. Nikad nisam hteo da pokrećem te stvari, upravo da se ne bi okretale stvari na tu vodenicu. Niko u JKP Vodovod nije zbog svoje političke opredeljenosti ispaštao. Postoji procedura, mora da se uradi sistematizacija, da odluka bude usvojena na Skupštini opštine, pa tek onda može da bude postavljena na to mesto. S obzirom da su kod nas lokalni izbori, to može da se desi tek nakon toga“, kaže Borić.

Kako dodaje, nije tačna ni informacija da je JKP Vodovod nakknadno angažovala privatnu agenciju da obavlja poslove za koje se Purešević usavršavala.

„Mi sa tom agencijom imamo ugovor već godinu i po dana. Po zakonu moramo tako. Nego svi hoće sve odmah i sad. Ja se na nju ne ljutim i mi imamo korektan odnos, da mi smeta njena politička opredeljenist ne bih ni pristao da preduzeće plati njeno usavršavanje. Ali postoji procedura koja mora da se ispoštuje“, zaključuje Borić.

BONUS VIDEO: Grbović: Pred izbore hapšenje 20 osoba povezanih sa prislušnim centrom EPS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar