Rade Basta, direktora JKP Beogradske elektrane
Rade Basta Foto: JKP Beogradske elektrane/Promo

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta "proslavio" se pisanjem čestitke novom američkom ambasadoru Kristoferu Hilu u trenutku dok se pola Beograda smrzavalo, sad je na poseban način čestitao i Uskrs.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, direktor JКP „Beogradskih elektrana“ Rade Basta, uputio je čestitku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, građanima Republike Srbije, kao i radnicima komunalnih preduzeća i njihovim porodicama koji proslavljaju ovaj praznik po Julijanskom kalendaru.

U čestitki, direktora JКP „Beogradske elektrane“ Radeta Basta, piše:

„Pobeda našeg spasitelja Isusa Hrista nad smrću, nauk vaskrsenja sina Božijeg, nada su za sve verujuće da su pravda i dobrota uvek jače od nepravde i zla. Neka nas Vaskrsenje Hristovo, taj veličanstveni događaj, koji je pokrenuo i otkrio večnost svim naraštajima, nadahne i osnaži u nama neprolazne vrednosti mira, praštanja i bratske ljubavi, kako bismo, prateći put Gospoda, složno i srdačno radili za dobrobit našeg naroda i otadžbine. S čvrstom verom da ćemo istrajati na putu istine, pravde i spasenja, sa željom da u zdravlju, radosti i miru provedete Vaskrs, upućujem Vam pozdrav nade i radosti: Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese! Srećan Vaskrs!“, napisao je Basta u čestitki.

Da podsetimo, reč je o direktoru JKP „Beogradske elektrane“, koji je u oktobru prošle godine, dok delovi Beograda na temperaturi nekoliko stepeni iznad nule nisu imali grejanje, imao preča posla – da opširno čestita postavljenje novom ambasadoru SAD u Srbiji Kristoferu Hilu.

Informacije da je Basta čestitao Hilu na postavljenju u Srbiji objavljene su na zvaničnom sajtu „Beogradskih elektrana“.

„Želim da vam uputim najbolje želje za uspeh na novoj dužnosti. Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose i uveren sam da će pod Vašim vođstvom, na obostranu korist dva naroda, naši bilateralni odnosi biti raznovrsniji i prošireni. Republika Srbija je opredeljena za snažniju ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Drzavama, koje vidi kao strateškog partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice kao što su klimatske promene i životna sredina“, poručio je Basta Hilu i dodao:

„U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa. Posebno bi istakao mogućnosti za snažniju ekonomsku saradnju i unapređenje bilateralnih trgovinskih i investicionih mogućnosti između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, u podršci privlačenja investicija američkih kompanija sa akcentom na sektor energetike ali i mogućnostima za poboljšanje poslovnog okruženja i unapređenja trgovinskih odnosa dveju zemalja“, istakao je direktor JKP „Beogradskih elektrana“.

Na kraju, on je srdačno pozdravio novog ambasadora.

„Vaša ekselencijo, primite još jednom najsrdačnije čestitke povodom početka obavljanja vaše dužnosti i želim vam svu sreću u obavljanju Vaših budućih radnih zadataka. Primite izraze mojeg najvišeg poštovanja“, zaključio je Basta.

BONUS VIDEO: Koliko smo preplatili grejanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare