Kristofer Hil Foto: EPA-EFE/YONHAP

Dok delovi Beograda na temperaturi nekoliko stepeni iznad nule nisu imali grejanje, ovakva situacija kao da nije zabrinula direktora "Beogradskih elektrana", Radeta Bastu, koji svoje vreme koristi da čestita novom ambasadoru SAD u Srbiji Kristoferu Hilu na postavljenju.

Informacije da je Basta čestitao Hilu na postavljenju u Srbiji objavljene su na zvaničnom sajtu „Beogradskih elektrana“.

„Želim da vam uputim najbolje želje za uspeh na novoj dužnosti. Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose i uveren sam da će pod Vašim vođstvom, na obostranu korist dva naroda, naši bilateralni odnosi biti raznovrsniji i prošireni. Republika Srbija je opredeljena za snažniju ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Drzavama, koje vidi kao strateškog partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice kao što su klimatske promene i životna sredina“, poručio je Basta i dodao:

„U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa. Posebno bi istakao mogućnosti za snažniju ekonomsku saradnju i unapređenje bilateralnih trgovinskih i investicionih mogućnosti između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, u podršci privlačenja investicija američkih kompanija sa akcentom na sektor energetike ali i mogućnostima za poboljšanje poslovnog okruženja i unapređenja trgovinskih odnosa dveju zemalja“, istakao je direktor JKP „Beogradskih elektrana“.

Na kraju, on je srdačno pozdravio novog ambasadora.

„Vaša ekselencijo, primite još jednom najsrdačnije čestitke povodom početka obavljanja vaše dužnosti i želim vam svu sreću u obavljanju Vaših budućih radnih zadataka. Primite izraze mojeg najvišeg poštovanja“, zaključio je Basta.

Bonus video: Srbi Vučiću – Da li stojite iza nas,ako ne samo da se branimo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare