Rada Trajković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković primljena je večeras u Urgentni centar Opšte bolnice ,,Dr Aleksa Savić“ Prokuplje, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove dr Snježana Arsić.

„Njoj je odrađena kompletna dijagnostika i sagledavanje od strane lekara, stabilno je i van životne opasnosti“, precizirala je Arsić.

Rada Trajković je u Urgentni centar Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje dovezena kolima Hitne medicinske pomoći, prenosi Danas.

Podsetimo, Radu Trajković je juče zadržala policija Srbije na administrativnom prelazu sa Kosovom i nije joj dozvoljavala ulazak u zemlju skroo 24 sata.

Srpska policija na administrativnom prelazu Merdare zaadržala je predsednicu Evrpskog pokreta Srba sa Kosova još sinoć oko 19 sati i 30 minuta. Ona se vraćala u Srbiju, a nakon sastanaka sa američkim ambasadorom Džefom Hovenijerom u Prištini.

To je bilo drugo zadržavanje Trajkovićeve, jer ju je juče ujutru srpska policija držala na administrativnom prelazu Merdare više sati, dok je putovala na sastanak u Prištini.

Trajković se sve vreme zadržavanja na Merdaru oglašavala na društvenim mrežama, a u svojim tvitovima za čitavu situaciju u kojoj se ona našla i to kao dijabetičar, bez insulina, okrivila je predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

***

BONUS VIDEO – Trajković: Osećam se jako, terapiju i vodu doneće mi Rašić iz Prištine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare