Foto: N1/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković objavila je da se još uvek nalazi na prelazu Merdare, gde se sa Kosova zaputila ka Srbiji.

„Noć se već približava. Pada kiša. Hladno je. Još uvek smo na punktu Merdare“, napisala je Trajković na Tviteru.

„Nijedan državnik u regionu ne sprovodi ovakvu mentalnu torturu nad političkim neistimišljenicima. Evo u nečemu si pobedio

Aleksandra Vučiću – najveći si antievropski varvarin na Balkanskom tlu“, dodala je ona.

Podsetimo, Radu Trajković je sinoć srpska policija oko 19.30 zadržala na prelazu Merdare kada se vraćala u Srbiju, a nakon sastanaka sa američkim ambasadorom Džefom Hovenijerom u Prištini i ona se od tada nalazi na ovom prelazu.

To je bilo drugo zadržavanje Trajkovićeve juče, jer ju je pre toga srpska policija u jutarnjim časovima zadržala više sati na ovom prelazu dok je Trajkovićeva putovala na sastanak u Prištini.

Na zadržavanje Rade Trajković reagovao je i kosovski premijer Aljbin Kurti.

„Desetočasovno zadržavanje Rade Trajković, dijabetičarke i savetnice ministra kosovske vlade Nenada Rašića, od strane srpskog autokratskog režima, drugi put ove nedelje, je grubo kršenje ljudskih prava i tipična odmazda nad Srbima koji poštuju zakone Kosova“, napisao je Kurti na Tviteru.

BONUS VIDEO – Trajković: Osećam se jako, terapiju i vodu doneće mi Rašić iz Prištine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar