Foto: Twitter/Sergej Trifunović/@WhistlerDick/Ivan Dinić/Nova S

Glumac Sergej Trifunović, bivši predsednik Pokreta slobodnih građana, uputio je poruku ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću na Tviteru i Instagramu, gde je odlazećeg ministra kulture predstavio u - nacističkoj uniformi.

Trifunović je, zapravo reagovao na saopštenje ministarstva kulture o vandalskom upadu na izložbu stripova u Staroj kapetaniji u Zemunu.

U tom saopštenju, Ministarstvo kulture i informisanja navelo je da osuđuje svaki vid nasilja nad umetničkim slobodama i ugrožavanje fizičkog integriteta autora, ali i ocenilo da prikazivanje „skarednih i nemoralnih sadržaja zaogrnuto plaštom navodne stvaralačke kreativnosti s punim pravom izaziva negativne reakcije“.

Trifunović je odgovorio na društvenim mrežama.

„Da rezimiramo. Ovo je Vladan Vukosavljević, još koji dan, ministar kulture Srbije. Pre no je aminovao vandalizam izložbe, pobunio se protiv Pinka, dobio ćušku od oca Brnabe i zaćutao zauvek. Posle toga je iz pokajanja, popušio najmanji budžet za kulturu, 0,4%. Briljantan mandat“, napisao je glumac.

Odgovor, podjednako provokativan, objavio je i na Instagramu.

 

„Wukosavlyewitzch, dajte još koje saopštenje do kraja mandata i obavezno pustite plin. I nemojte peglati Ivanu Dedić da to piše umete vi to sigurno bolje, brže, jače. Do konačnog rešenja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare