Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) podržao je kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije.

Članovi Političkog saveta Pokreta slobodnih građana (PSG) na sednici održanoj 23. decembra 2021. godine sugerisali su Predsedništvu pokreta da prihvati i prenese koalicionim partnerima predlog da zajednički predsednički kandidat na predstojećim izborima bude general Zdravko Ponoš. Predsedništvo, Izvršni odbor i opštinski i gradski poverenici podržali su ovaj predlog i doneli odluku da o tome obaveste i koalicione partnere.

„Odgovoran pristup prilikom obavljanja javnih poslova, umerenost u javnom nastupu i dosledno odbijanje da svojim delovanjem doprinosi daljoj polarizaciji već preduboko podeljenog društva dovoljan su zalog za nadu i poverenje da bi upravo Zdravko Ponoš mogao da bude dostojan predsednik Republike Srbije“, navodi se u saopšenju Pokreta slobodnih građana i dodaje:

Verujemo da bi gospodin Ponoš kao čovek nesumnjivog obrazovanja, profesionalnog, političkog i ličnog kredibiliteta dužnost predsednika obavljao pošteno i u skladu sa Ustavom propisanom obavezom da bude simbol državnog jedinstva“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Miroslav Aleksić o Zdravku Ponošu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare