Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da počne da se bavi ozbiljnim diplomatskim aktivnostima i pronalaženjem načina kako da trenutna situacija na severu Kosova i Metohije deeskalira, umesto što uvređeno tvituje i proziva najviše zvaničnike zapadnih zemalja koje su jedine koje imaju moć da zaštite Srbe na Kosovu.

„Smatramo da bi Ana Brnabić i Vlada trebalo da se posvete radu sa međunarodnom zajednicom na tome kako da se Srbi na iole dostojanstven način vrate u institucije Kosova, a pre svega 460 policajaca koji su štitili bezbednost srpske zajednice, umesto nerealnih zahteva KFOR-u da dopusti povratak do hiljadu vojnika, jer se to nikada neće dogoditi, što je svima i u domaćoj i u međunarodnoj zajednici jasno“, navodi se u saopštenju PSG.

Iz pokreta navode da premijera na ovaj način nepotrebno troši troši pregovarački kapital stečen poštovanjem dosadašnjih sporazuma.

„Odgovorna premijerka ne bi nepotrebno podizala borbeni moral u društvu koje je već dovoljno zatrovano militantnim idejama, već bi se trudila da smiri situaciju i dovede do rešenja u kom će biti sačuvani životi pre svega Srba sa Kosova. Ovakvim ponašanjem dovešće samo do teže pozicije i lošijih sporazuma koji se nude Srbiji“, zaključuje se u saopštenju PSG-a.

Bonus video: Helikopteri KFOR-a nadleću sever Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar