Ivan Bauer Foto: Medija centar Beograd

Ivan Bauer, biće ambasador Srbije u Mauritaniji. Bauer se postavlja za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Islamskoj Republici Mauritaniji, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Rabatu, objavljeno je u Službenom glasniku.

Baur je pre godinu dana postavljen za ambasadora Srbije u Maroku. Pre gde godine, podneo je ostavku na sve funkcije u stranci Rasima Ljajića u kojoj je bio visoki funkcioner.

Ivan Bauer je rođen 1967. u Beogradu.

Završio je Matematičku gimnaziju „Veljko Vlahović“ u Beogradu, a potom i Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer Računarska tehnika i informatika. Magistrirao je ekonomiju na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, Univerziteta Singidunum u Beogradu na temu „Monetarna politika: Evropska centralna banka i Narodna banka Srbije (put konvergencije)“. Na istom fakultetu je i doktorirao na temu „Digitalne marketing tehnike i perspektive njihove primene u Srbiji“, prenosi Nova ekonomija.

Biran je za narodnog poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije u tri mandata – 2012. godine, 2014. godine i 2016. godine, navodi se u zvaničnoj biografiji.

Predavao je, u zvanju docenta, Digitalni marketing na poslediplomskim studijama na Univerzitetu Singidunum. Govori nekoliko jezika.

Poznat je široj javnosti kao prvi voditelj kviza Slagalica i kviza Sam protiv svih.

Bonus video: Selaković: Hrvatska ambasada u Srbiji odbila da primi notu Vlade Republike Srbije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare