Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) nastupiće zajedno na narednim izborima u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, ono što se prethodnih dana spekulisalo i pominjalo realna mogućnost, sada je i potvrđeno zvanično.

Njihova saradnja je i zvanično potvrđena i biće na jednoj, zajedničkoj listi na izborima u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, Nova.rs je još u januaru pisala da se SNS i SPS pripremaju za izbore i da bi mogli zajedno da nastupe na izborima. Tada smo ekskluzivno objavili da su pripreme već počele i da se tada pominjala mogućnost da novi izbori budu na proleće.

Juče je lider SPS Ivica Dačić rekao da su spreni da razgovaraju o zajedničkom nastupu sa SNS na izborima u Beogradu.

„„Razgovaraćemo međusobno oko toga kako će se nastupiti na izborima. Ja sam i ranije govorio da bi eventualno u slučaju ukrupnjivanja opozicionalnih stranaka i opozicionalnih blokova trebalo možda razmišljati o nekom zajedničkom nastupu. Tako da mi smo spremni da razgovaramo i o tom nekom zajedničkom nastupu na gradskim izborima i na ovim lokalnim izborima koji nakon toga slede“, izjavio je Dačić.

Podsetimo, ni iz trećeg puta nije konstituisana Skupština grada Beograda, pa će se ići na nove izbore. Osim predsedavajućeg Tome File, na sednici nije se pojavio niko iz SNS i SPS, a uoči sednice u holu Skupštine grada okupili su se predstavnici koalicija „Srbija protiv nasilja“ i NADA.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare