Foto:N1/E-Stock/Mirko Rodić/BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Godinama unazad vladajuća koalicija aktivno radi na ometanju svakog opozicionog okupljanja ili skupa podrške žrtvama režimskih funkcionera. Od Beograda preko Niša, pa sve do Brusa, brojni su slučajevi upada stranačkih aktivista vladajuće partije na događaje koje je organizovala opozicija, a pored toga, naprednjaci se neretko odlučuju i da organizaciju paralelne skupove na istom mestu gde se skupljaju njihovi neistomišljenici.

Pročitajte još...

Međutim, umesto odreda batinaša sa džipovima, koji su godinama krstarili po Srbiji, zastrašujući građane i privodeći ih na glasačka mesta, vlast je promenila taktiku, pa tako sada u prvu liniju odbrane isturaju žene.

Članice partije, koje ometaju skupove opozicije, vređaju neistomišljenike režima i upadaju na konferencije za novinare, mahom su preko stranke zaposlene na različitim radnim mestima u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i državnim institucijama.

Tako je bilo i prethodnog dana u Nišu na skupu koji je organizovala opoziciona Stranka slobode i pravde. Naime, grupa žena pokušala je da spreči obraćanje predsednika te partije, Dragana Đilasa, potpredsednice Marinike Tepić, upućujući im brojne uvrede i psovke. Kasnije se utvrdilo da je ovu grupu predovdila Sanja Milijić, zaposlena u Gradskoj kući u Nišu i Snežana Radenović, koja radi u školi “Kole Rašić”.

Tri dana ranije, konferenciju za novina Demokratske stranke ispred sedišta SNS na Novom Beogradu ometala je takođe grupa žena. One su tokom obraćanja Srđana Milivojevića člana Glavnog odbora DS i potpredsednice Tatjane Manojlović dovikivale da su „lopovi“, da su „banda koja želi ponovo da pljačka“, da treba da ih bude sramota zbog svega što govore i što uopšte pominju Vučića…

Polaznica Akademije mladih lidera SNS dobila pohvalu od Vučića za ometanje konferencije

Sličan događaj viđen je u Novom Sadu u maju ove godine kad je konferenciju omladine Narodne stranke ometala članica SNS Staša Stojanović, koja je bila poslanički kandidat te partije na republičkim izborima. Stojanović je zaposlena u Elektrovojvodina, a ponosno ističe da je “diplomirala” na Akademije mladih SNS.

Za upad na konferenciju opozicije, kako tvrdi, dobila je pohvale od svog lidera Aleksandra Vučića.

Žene ispred gradske Skupštine dočekale Savez za Srbiju

Zlopotreba žena, zaposlenih u gradskoj upravi, viđena je u aprilu 2019. godine kad su predstavnici opozicione koalicije Savez za Srbiju pokušali da da na pisarnici Skupštine grada predaju gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću zahteve da budu obustavljene rekonstrukcija centra grada i izgrdanja gondole i da bude smenjen zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Međutim, oni u tome nisu uspeli, jer im je bio unapred priređen doček. Naime, njih je sačekalo oko 30 žena zaposlenih u Upravi grada Beograda, koje su ih fizički sprečile da uđe u zgradu. Ovaj događaj ostao je upamćen i po tome što je zbog meteža koji je nastao reagovala hitna pomoć, jer su dve žene pale.

Ni ovog puta nisu izostale pohvale predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

„Beskrajno hvala ženama za lekciju održanoj Srbiji, za osmehe koje su imali kada su ljude koje su predvođene fašistom isterale iz skupštine grada. Andrea, Maša i Nataša tri devojke, žene isterale su fašistu iz Skupštine grada, gde nije ni smeo da bude“, rekao je Vučić.

Palma zloupotrebio žene za svoju beskrupuloznu odbranu

Tokom svoje agresivne odbrane od navoda koje iznela potpredsednica SSP, Marinika Tepić, da su se na njegovim žurkama podvodile maloletnice i žene, prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma nije birao sredstva. Nakon što je Tepić na jednoj od svojih konferencija rekla da policija ima telefon sa fotografijama i snimcima nagih ćerki najbližih saradnika lidera Jedinstvene Srbije, Palma je najavio da će se oglasiti majka jedne o devojčica čime je ju je bukvalno naterao da otkrije identitet svog deteta.

Dragan Marinković Palma Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Najavio da će 400 žena tužiti Tepić

Podsetimo, prvi korak u odbrani svog lika i (ne)dela Marković je napravio odmah pošto je Tepić objavila svoja saznanja o podvođenju devojaka i devojčica u Jagodini. Kako bi javnosti stavio do znanja da su navodi koje je iznela potpredsednica SSP neutemeljeni, Marković je najavio da će 400 žena iz Jagodine tužiti Mariniku Tepić.

Pročitajte još...

“Jutros je bilo 320, a sada se već 400 žena dobrovoljno prijavilo da tuže Mariniku“, reko je Marković.
Na kraju je njih 393 podnelo tužbu, a jedna od njih, pomoćnica gradonačelnika Jagodine, Marija Jovanović, za televiziju N1 je istakla da joj je čast što radi za Markovića.

“Dragan Marković Palma ima saradnice koje za njega rade više od 10 godina. Čast i zadovoljstvo je raditi za njega. On je pre svega porodičan čovek, veliki domaćin srpski, neko ko je 47.000 građana odveo na putovanja van zemlje”, rekla je, između ostalog, Jovanović.

U Brusu žene branile seksualnog napasnika Jutku

Najsramnija zloupotreba žena zaposlenih u javnom sektoru svakako je viđena u Brusu kad se oko pedesetak njih okupilo ispred zgrade opštinske uprave u Brusu sa namerom da pruže podršku predsedniku opštine Milutinu Jeličiću Jutki, tada još uvek optuženog da je seksualno uznemiravanje svoje sekretarice Marije Lukić. Okupljene su tom prilikom govorile da je sve što je izneto protiv Jeličića laž i da je on jedan od najboljih predsednika u istoriji Brusa.

Milutin Jeličić Jutka Foto:N1

Međutim, u razgovoru za ekipu N1, neke od okupljenih su rekle da su morale da dođu.

„Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća, ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru ‘leba i parče ‘leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora se izdrži”, rekla je jedna od okupljenih novinaru N1.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram