Zeleni blok i NDBG pozvali građane na protest „Protiv državnog kriminala“

Politika 09. okt. 202115:50 > 16:28
Podeli:
Radomir Lazović, Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Radomir Lazović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Organizacije takozvanog zeleno-levog bloka, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Aleksandar Jovanović Ćuta, pozvali su građane na protest “Protiv državnog kriminala”, u subotu 16. oktobra, u 12 časova, ispred Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj 22, u Beogradu.

„Naprednjačka vlast nije umešana u organizovani kriminal, ona je na njegovom čelu. Mi moramo da pokažemo da je ovakvo stanje neprihvatljivo“, kaže za list Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

Kako dodaje, „duboke veze vrha države sa najbanalnijim kriminalnim aktivnostima su svima očigledne.“ Njihova jedina nada je, smatra Lazović, da novim aferama zatrpaju stare.

Pokret Ne davimo Beograd objavio je ovaj poziv na protest neposredno nakon današnje konferencije za novinare Nebojše Stefanovića, ministra odbrane, na kojoj se demantovao navode bivših i sadašnjih funkcionera MUP i stranačkih kolega, o njegovoj povezanosti sa kriminalcem Veljkom Belivukom, kao i da je deo grupe koja je radila na rušenju Aleksandra Vučića.

„Ukoliko kao društvo to dozvolima, bojim se da ne možemo da očekujemo bilo šta drugo osim da se u sopstvenoj državi osećamo kao robovi kriminalaca na vlasti. Ako ćute tužilaštvo, sudovi, javni servisi i mediji, sve institucije, uostalom, građani ne smeju ćutati. Naprednjačka kriminalna hobotnica mora odgovarati za zlodela koja sprovode u kojima strada naše društvo“, kaže sagovornik Danasa.

Lazović istitiče da su „njihova kršenja zakona direktno povezana sa time što nema dovoljno kreveta u bolnicama, što autobus ne dođe kad ga čekamo ili što nema para za pomoć socijalno ugroženima.

„To mora svima biti jasno. Svojim zlodelima oni kradu od našeg života i budućnosti naše dece“, zaključuje Radomir Lazović.

U saopštenju Ne davimo Beograd, između ostalog, navodi se da „dok se dva klana u vrhu vlasti, jedan Nebojše Stefanovića, a drugi Aleksandra Vučića, obračunavaju jedan sa drugim u loše režiranoj farsi, svima je jasno da je naprednjačka partijska klika ne samo povezana, već vodeći deo organizovanog kriminala koji je okupirao našu državu“.

„Svima, osim tužilaštvu koje ćuti dok su organizovani kriminal, korupcija i nabacivanje poslova podobnim “investitorima” svakodnevna stvar u Srbiji. Dokazano je da je ministar finansija, Siniša Mali, vlasnik 24 stana u Bugarskoj i da ih nije stekao na legalan način. A njegova 24 stana su samo jedna od mnogih afera i krađa u koje je umešan. Šta radi tužilaštvo? Ćuti“, piše u pozivu na protest NDB.

Potom se ističe pitanje: „Premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrom policije, Aleksandrom Vulinom i narodnim poslanikom Vladimirom Đukanovićem, staje u odbranu osumnjičenih za najveću plantažu narkotika u Evropi. Šta radi tužilaštvo? Ništa“.

U najavi protesta se podseća da se navršava dve godine od kada je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Valjeva, obavestio javnost da sadašnji ministar odbrane, Nebojša Stefanović, i njegov otac, parama građana prodaju oružje iz Krušika.

„Šta radi tužilaštvo? Progoni Aleksandra Obradovića, piše u saopštenju NDB. Novica Tončev, ministar koji bi trebalo da brine o nerazvijenim opštinama, zapravo otvara mrežu offshore firmi. Šta radi tužilaštvo? Ništa.A povrh svega, veze predsednika države Aleksandar Vučić sa ubicama iz Belivukovog klana su na nivou porodičnih. Ovo su samo neke od brojnih veza naprednjačke vrhuške sa organizovanim kriminalom. Jasno su ih dokazali neustrašivi nezavisni i istraživački novinari, a sada su potvrđeni i u Pandorinim papirima. Tužilaštvo, policija, sudovi, nacionalni mediji i sve druge institucije sistema okreću glavu. Zato vas pozivamo da pokažemo da nećemo ćutati dok nam kriminalna partijska klika otima državu i porobljava društvo.Građani su jači od kriminalaca na vlasti“, zaključuje Pokret NDB.

Protest naredne subote organizuju Pokret Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju, Aleksandar Jovanović Ćuta, uz očekivanje podrške i drugih organizacija i pojedinaca.

Bonus video – Protest advokata u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar