Foto:printscreen/RTS

Novopečeni potpredsednik SNS Aleksandar Šapić još nije ljudski ni zaseo u novu fotelju, a već je usvojio rečnik pojedinih svojih partijskih kolega.

U emisiji u kojoj je na RTS-u sučelio stavove s liderom DS Zoranom Lutovcem, Aleksandar Šapić je uputio prostačku uvredu ka svom kolegi političaru.

„Bojim se ja, gospodine Lutovac, da ste vi kao u onoj srpskoj izreci „Rđavoj stvari svašta smeta“ rekao je dr Šapić u jednom trenutku Lutovcu.

Ovaj ispad naišao je na osudu sociološkinje Jelena Riznić, članice feminističkog kolektiva Ženska solidarnost.

PROČITAJTE JOŠ:

„Javnost se ne smiruje poslednjih nedelja, jer srpskoj političkoj i intelektualnoj eliti smeta rodno osetljivi jezik, te ga predstavljaju kao udar na srpski nacionalni identitet i nekakvu tradiciju. S druge strane, Aleksandar Šapić, deo te elite, slobodno se na Javnom servisu poziva na tu istu tradiciju i govori da „rđavoj stvari svašta smeta“. Drugim rečima – vidljivost žena u jeziku nije dozvoljena ukoliko nije u ovakvom, seksističkom obliku koji nipodaštava sve žene. Aleksandar Šapić, koji je bio „napredan“ mnogo pre ulaska u vladajuću partiju, nije jedini koji na ovaj način tretira žene u javnom govoru, već samo pokazuje stepen normalizacije svakodnevnog seksizma koji se ni ne percipira na taj način“, kaže za Nova.rs Jelena Riznić.

Aleksandar Šapić, kao ni Zoran Lutovac nisu odgovarali na pozive Nova.rs.

Bonus video: Isečeno drveće u parku kod Kalinić pijace

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare