U Beogradu je juče održan protest "Srbija protiv nasilja", po drugi put. Okupljeni građani tražili su odgovornost vlasti zbog dva masakra u kojima je ubijeno 17 osoba, mahom dece. Za to vreme, mediji bliski vlasti, sasvim su očekivano napadali opoziciju i demonstrante. Na udaru se našao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Tabloidima je, naime, zasmetalo to što je TV Una, koja se vezuje za Dodika, uživo izveštavala sa skupa u Beogradu.

Infomer je objavio vest pod naslovom „Protesti građana u Beogradu! ‘Iznenađenje’! Dodikova ‘TV Una’ prenosi direktno protest protv vlasti Srbije“. U tekstu se dalje navodi da „Dodik pokušava da se nađe i na strani opozicije u Srbiji, koja već drugi put organizuje proteste, ali i da sve vreme u javnosti u BiH i Republici Srpskoj da privid o ‘harmoničnim’ odnosima sa zvaničnim Beogradom“. Informer dodaje i da Dodik „koristi situaciju da udari na Beograd u nameri da se što više uzdrma rukovodstvo Srbije“. Na kraju, ovaj tabloid kaže da je „Dodik lomio brutalnom silom policije i batinašima proteste u Banjaluci“.

Isti šablon upotrebio je i Alo. Ovaj portal objavio je tekst sa naslovom „Dodikova televizija prenosi politički protest: Iznenađenje ili ne“. U pitanju je autorski tekst Slobodana Vaskovića.  Sledeći portal koji je pisao o Dodiku je Republika, internet izdanje dnevnog lista Srpski telegraf. I ovaj portal je takođe preneo Vaskovićev tekst.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, juče je održan protest “Srbija protiv nasilja”, a zatim i mirna šetnja više desetina hiljada građana od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koji je bio blokiran za saobraćaj. Prorežimski portali izveštavali su o tome da se na ulici nalazi „pedesetak građana“, a na profilima na društvenim mrežama samog vrha države objavljene su montirane fotografije, koje aludiraju na to da su i fotografije sa protest fotomontaža.

BONUS VIDEO Srđan Milivojević o protestu građana protiv nasilja: „Čovek koji ima apsolutnu vlast ima i aspolutnu odgovornost, a to je Aleksandar Vučić“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare