Tabloidi / Foto: Goran Srdanov / Nova.rs

Bivši predsednik Srbije i Demokratske strane (DS) Boris Tadić i profesor novosadskog Univerziteta Bojan Pajtić, takođe nekadašnji lider DS, ocenili su danas da vlast, preko tabloida, skreće pažnju sa tragedija i usmerava je na "scenarije" u vezi aktulenog predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

List Danas je objavio da je, nakon što su u subotu tabloidi (bliski vlasti) preneli vest da je navodno predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio kolegama iz stranke da se spreme za opoziciono delovanje i da će biti izbora zbog ostavke vlade ili predsednika države, malo je onih spremnih da komentarišu ta saznanja.

Nezvanično, reakcije su u rasponu od „sve je moguće“ do „ništa im ne treba verovati“, naveo je Danas na svom sajtu.

Pajtić je za Danas kazao da svi navedeni scenariji „apsolutno i jedino“ služe za zamajavanje javnosti.

Smatra da bi priče o preuzimanju odgovornosti trebalo da imaju funkcija ispuštanja ventila i smanjivanja tenzije kod onog dela javnosti koji je, kako je dodao, ; „ljut i svestan da je režim odgovoran za stvaranje atmosfere agresije u društvu“.

Prema njegovim rečima, te priče bi trebalo i da imaju funkciju stvaranja osećaja vanrednosti situacije i neizvesnosti kod onih koji su, „omađijani Pinkom i Hepijem“, ubeđeni da bi, posle Vučića, bio potop.

„Prve treba malo pacifikovati, a druge treba dovesti u situaciju da pale sveće da Vođa slučajno ne siđe sa vlasti“, kazao je Pajtić.

Tadić, aktuleni predsednik Socijaldemokratske stranke je prethodno kritkovao vlast jer, kako je naveo, „ni u danima žalosti ne odustaju od upumpavanja tenzija u društvo i manipulacija“.

„Ubijaju se deca, nasilje eskalira na sve strane, a režim se bavi skretanjem pažnje na Vučića i ovakvim manipulativnim traženjem podrške zbog pada rejtinga“, naveo je Tadić na Tviteru.

BONUS VIDEO: Željko Bodrožić izneo recept za naslovne strane režimskih tabloida: Psovka, gola žena, slika svetca i laži

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar