Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Inicijativa ProGlas pozvala je sve parlamentarne stranke, koje smatraju da su decembarski izbori bili neregularni da 9. marta formulišu "Dogovor u uslovima za "poštene i slobodne izbore".

Kako se navodi u saopštenju ove inicijative, oni su pozvali opoziciju da se 9. marta u 10 sati pridruži u prostorijama Envoj centra, nakon čega će se u 12 sati održati konferencija za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nema suverene države bez poštovanja suverenosti sopstvenih građana, čija su prava bitno ugrožena neregularnostima prethodnih izbora. U iščekivanju izjašnjavanja Ustavnog suda o regularnosti izbora, uprkos nalazima domaćih i međunarodnih institucija, građani Srbije nalaze se između potpuno suprotstavljenih iskaza: da se radi o neregularnim, odnosno da se radi o najpoštenijim izborima do sada. Poziv da se zajedno borimo (i izborimo) za poštene, slobodne i fer izbore, uz podrazumevanje demokratskih mehanizama i procedura, nema stranačke predznake, predstavlja civilizacijsku normu i na korist je celokupnog društva“, ističe se u saopštenju ProGLasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare