Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Akademija ženskog liderstva i Inicijativa Otvoreni parlament podneli su Administratvnom odboru Skupštine Srbije prijavu protiv poslanika Srpske napredne stranke Nebojše Bakareca.

Bakarec je na sednici Skupštine Srbije posvećene pravosudnim zakonima za kolegu izjavio: „Ovaj steoni lovac na psiće, koji više voli da jede pseće nego svinjsko meso, a pritom sam liči na ovo drugo, tvrdi da je muškarac“.

„Imate veće grudi od Soraje, Milivojeviću, pa vas molim da ubuduće osim hulahopki nosite i brushalter, biće pristojnije“, rekao je tada Bakarec.

PROČITAJTE JOŠ:

Kršeći član 8. Kodeksa ponašanja narodnih poslanika Bakarec je vređao poslanika Srđana Milivojevića i istovremeno širio mržnju prema ženama, predstavljajući ih u ključu rodnih stereotipa kao manje vrednim, navodi se u saopštenju.

Akademija ženskog liderstva je u više navrata dokumentovala i javnosti predstavila podatke o tome koliko su seksizam i mizoginija prisutni u javnom govoru u Srbiji.

Oni su naročito opasni kada se pojavljuju u institucijama, medijima i na društvenim mrežama i predstavljaju prvi vidljivi izraz rodne neravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Srđan Milivojević iz Kosovske Mitrovice: Pet godina od ubistva Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar