Nebojša Zelenović Utisak nedelje
Nebojša Zelenović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Na adresu stranke Zajedno za Srbiju danas je stiglo pismo u kome se preti smrću lideru stranke Nebojši Zelenoviću i članovima njegove porodice i daje mu se rok od sedam dana da „uputi izvinjenje zbog izdaje“, navodi se u saopštenju stranke , koje prenosimo u celosti.

„Ovakva pisma i pretnje dokaz su da Srpska napredna stranka radikalskim narativom pokušava da stvori podele, netrpeljivost i mržnju među građanima.
Zahtevamo od nadležnih organa da hitno nađu one koji prete smrću neistomišljenicima i pitamo ko je taj koji sme da daje rokove pod smrtnom pretnjom bilo kome u Srbiji.

Pretnje su prijavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova i očekujemo da se hitno objavi ko stoji iza pretnji i procesuira u skladu sa zakonom.
Osnovano sumnjamo da ovo pismo dolazi sa istog mesta sa kog su poslati batinaši na građane u Šapcu, odakle su štampane i poternice za advokatima, novinarima i maloletnicima i logična je posledica ignorisanja koje institucije pokazuju u ovim slučajevima.

PROČITAJTE JOŠ

Kao i do sada bez straha ćemo nastviti da se borino za bolju Srbiju, u kojoj se sa neistomišljenicima razgovara, u kojoj postoji vladavina prava, u kojoj opozicioni političari
i građani nisu mete.
Zajedno za Srbiju veruje da ova država može da bude dobro mesto za život, a jedan od preduslova za to je da u aprilu Aleksandra Vučića i SNS smenimo sa vlasti, a onda prepustimo nezavisnom tužilaštvu i sudstvu da odlučuju o njihovoj sudbini“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Nebojša Zelenović iznosi nove zahteve Ekološkog ustanka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare