Nebojša Zelenović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Puna dva dana su prošla otkako su u Šapcu SNS batinaši raspisali poternicu za jednim dečakom, advokatom Aleksandrom Mijailovićem i novinarkom Isidorom Kovačević, a niko od predstavnika vlasti ili nadležnih organa nije reagovao", navodi se u saopštenju Zajedno za Srbiju.

„Nedopustivo je da na ovakve slučajeve tužilaštvo i policija ćute, jer je ćutanje u ovoj situaciji jasan znak odobravanja. Srbija je postala najgora filmska scena Divljeg Zapada, u kojoj batinaši slobodno šetaju ulicama, bagerima se ide na građane, a poternice lepe po banderama i drveću“, navodi se.

Dalje se dodaje da ono od čega strahuju je scenario da se pojave i „lovci na glave“.

„Evropski parlament je pre nekoliko dana izglasao rezoluciju o Srbiji u kojoj su jasno istakli da se u našoj državi gaze sva ljudska prava, da vlada moderno ropstvo, da nema demokratije, za šta je odgovorna jedino garnitura na vlasti. Zbog toga apelujemo na sve međunarodne institucije i organizacije da se oglase i osude progon građana, crtanje meta i raspisivanje poternica“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Građani na poternicama, batinaši koji prebijaju i prete, institucije koje ćute, domovi bez struje, vode i grejanja nakon prvog snega, zdravstveni sistem u rasulu, mladi koji odlaze, najzagađeniji vazduh na svetu – to je Srbija danas RAZVALINA kojom vladaju ljudi koji bez pardona izgovaraju da je postojao plan koliko života je potrebno da se uništi zbog projekta Rio Tinta. Građani Srbije zaslužuju normalan život, zdravu životnu sredinu i pre svega sigurnost i vladavinu prava! Zato nema stajanja! Nije gotovo dok ne vidimo leđa ovoj vlasti. Kada oni odu, sa njima trajno odlaze svi trovači naše zemlje, vode, vazduha i naših života“.

Bonus video: Incident u Šapcu – SNS aktivista bagerom na ljude

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram