Dragan Tomić Foto: Wikipedia/ Stevan Kragujević

Dragan Tomić, jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije i predsednik Narodne skupštine, preminuo je u 86. godini.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić je u pisanoj izjavi naveo da je Tomić „svojim ogromnim radom, znanjem i upornošću prešao sve stepenice kao stručnjak u privredi, a u isto vreme i kao posvećen javni radnik – od inženjera u rakovičkom ‘Rekordu’ i opštinskog delegata, do generalnog direktora ‘Jugopetrola’ i predsednika Narodne skupštine“.

„Dragan Tomić je bio čovek koji je bolje od mnogih poznavao Srbiju i naše ljude sa kojima je proveo čitav svoj vek, voleo je iznad svega svoju zemlju i dao joj je sve svoje znanje i trud“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

Saučešće porodici izjavio je i predsednik Aleksanar Vučić i u telegramu istakao da je Tomić bio vrstan inženjer i rukovodilac u privredi, kao i da je preuzeo odgovorne političke dužnosti u teškim i izazovnim vremenima.

PROČITAJTE JOŠ

„Cenio sam njegovo ozbiljno, savesno i odgovorno ponašanje u, ponekad, uzavreloj domaćoj političkoj areni, a nadasve lojalnost i doslednost u mišljenjima i stavovima, iako se sa njima nisam uvek slagao“, naveo je Vučić.

Dragan Tomić rođen je u Prištini, a u Beogradu je završio Tehnološko-metalurški fakultet.

Sa mesta šefa poslaničke grupe SPS izabran je za predsednika Narodne skupštine 1994. godine, i na tom mestu je ostavo sve do 2000.

BONUS VIDEO: Ivica Dačić predsednički kandidat SPS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare