Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio govor posle polaganja zakletve u Skupštini Srbije, upadljivo je bilo da jedino lider SPS Ivica Dačić nije ustao i aplaudirao. Sve dok ga Vučić nije pogledao...

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je polagao zakletvu u Skupštini Srbije, pred starim sazivom parlamenta, na čijem je čelu bio lider socijalista Ivica Dačić.

Nakon polaganja zakletve, Vučić je održao govor, u kojem je govorio o ciljevima srpske politike u narednim godinama.

Spominjao je tu Vučić i da ćemo morati da se bavimo sankcijama Rusiji, a rekao je i da će do kraja jula biti formirana nova Vlada, međutim, kao partnere opet nije pomenuo socijaliste, već samo stranke manjina.

Nijedna od ovih stavki nije ugodna za uho predsednika SPS, pa možda upravo zato jedini nije ustao da aplauzom pozdravi predsednika Srbije. Mnogo agilniji nije bio ni Dačićev stranački kolega i generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović, koji jeste ustao, ali nije aplaudirao…

Onog trenutka kad je Vučić za govornicom završio svoje izlaganje, skupštinskom salom su se prolomili aplauz i ovacije, svi prisutni su ustali, uključujući i sve ministre i predsednicu Vlade Anu Brnabić.

Jedino je Dačić ostao da sedi na svom mestu predsedavajućeg.

Sve dok se Vučić nije okrenuo.

Tanjug

Lider SPS je u tom trenutku naglo ustao, rukama gestikulirajući nešto što bi se moglo protumačiti kao „evo, evo…“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare