Božo Prelević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Advokat Božo Prelević izjavio je danas da spotovi protiv Nebojše Zelenovića, Ognjena Radonjića i novinara televizija N1 i Nova S šalju opasne poruke i podsećaju na period uoči ubistva Olivera Ivanovića.

Prelević je agenciji Beta kazao da muzika, montaža i način zaključivanja u pomenutim spotovima „neodoljivo“ podsećaju na spot koji je na TV Pinku emitovan uoči ubistva Olivera Ivanovića.

„Ovaj spot u sebi sadrži potpunu neistinu i užasnu zamenu teza od onoga što je rekao profesor Radonjić. Radonjić je kazao da je onaj, ko ne dozvoljava poštene izbore i rad institucija, biračkom telu jedino ostavio ulicu. Dakle, profesor nije pozivao ni na nasilje ni na ubistva. Ulicu upravo priželjkuju oni koji su uzurpirali vlast, ocenio je Prelević.

Naglasio je da se u spotovima targetiraju ljudi koji „vrlo jasno“ rade analizu do čega će dovesti uzurpacija institucija u Srbiji.

„Montiranje i emitovanje ovakvih gadosti predstavlja nastavak proganjanja svakog ko se zalaže za organizovanje izbora pod ravnopravnim uslovima za sve učesnike“, rekao je on.

Prelević je kazao da vlast napada novinare televizija N1, Nova S i novina „Nove“, zato što ne može da izdrži njihovu argumentovanu kritiku.

„Svaka medijska i novinarska kritika predstavlja ozbiljan problem vlastima. Oni sada pokušavaju da sve nezavisne novinare proglase za protivnike države Srbije jer nemaju argumente da se suprotstave svakodnevnim otkrićima novinara o njihovim kriminalnim aktivnostima“, istakao je advokat.

Prelević smatra da vlast poziva kriminalce na agresiju, da navodno brane Srbiju tako što će napadati univerzitetske profesore, opozicione političare i nezavisne medije.

„Ti pozivi su veoma zabrinjavajući jer su predstavnici sadašnje vlasti u ranijem periodu organizovali organizovali nekoliko uličnih protesta s tragičnim posledicama“, zaključio je Prelević.

Nakon spota kojim se targetiraju televizije N1, Nova S i novine „Nova“, a koji se pojavio na Instagram profilu člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke i direktora saobraćajnog preduzeća „Lasta“ Vladana Sekulića, na društvenim mrežama se pojavio i video protiv kopredsednika stranke Zajedno Nebojše Zelenovića i profesora Filozofskog fakulteta Ognjena Radonjića.

Za njih se u ovom spotu tvrdi da prizivaju nasilje.

U spotu su montirane rečenice izvučene iz konteksta, na način da prizivaju nasilje.

BONUS VIDEO Rasprava u Skupština se otegla kontroli: Naprednjaci optužuju poslanike opozicije da ih radi droga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar