Aleksandar Mirković Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandar Mirković, poslanik Srpske napredne stranke, pozvao je danas na sednici Skupštine Srbije na gašenje televizije Nova S sa koje, kako on kaže, "poziva na ubistvo svih nas koji ovde sedimo."

„Moje prvo pitanje upućeno je MUP-u, REM-u i nadležnom Tužilaštvu, svim onim ljudima koji mogu da nam daju adekvatan odgovor – do kada će biti dozvoljena kampanja mržnje poziva na ubistvo Aleksandar Vučića, njegove porodice ali i svih nas“, rekao je Mirković na sednici Skupštine.

Njegovo prvo pitanje se odnosi na gostovanje, kako je naveo, „ideologa i jednog od organizatora protesta“ Jove Bakića na televiziji Nova S, koji je kako je rekao,“ uživo u programu pozvao sve građane da se naprednjaci jure po ulicama.“

„Citiraću ga: Oni ne mogu da izgube na izborima, ali u jednom trenutku će da budu nadjačani, u tom trenutku narod će ih juriti po ulicama, ma ja to jedva čekam, plivaće po Savi i Dunavu, bežaće oni koji budu živi. Na potpitanje da li to stvarno misli, potvrdio je da stvarno misli“, rekao je na sednici Mirković.

On se osvrnuo na to što su neki poslanici pozivali da se prekine sa govorom mržnje i da se ugase neke televizije.

„A ja vas sada pozivam da osudite ovako ponašanje i pitam vas da li ćete tražiti i da se ugasi i Nova S, jer je na toj televiziji uživo pozivano na ubistvo svih nas ovde. Naravno da to nećete uraditi“, naveo je poslanik SNS.

PROČITAJTE JOŠ

On je rekao da je samo dva dana kasnije na drugoj televiziji „na N1 gostovao advokat Borivoje Borović, koji je takođe uživo u programu rekao – da to što radi Vučić sa mitingom nije mu dobro i neće mu pomoći, jer je isto tako Nikolaj Čaušesku organizovao miting gde je bilo 100-200.000 ljudi, a odmah sustradan je bio uhapšen i to ga je koštalo glave“.

Podsetimo, advokat Borović je rekao da ne želi rumunski scenario.

Mirković je zatim rekao opoziciji: „Poslanici koji sedite preko puta mene da li ćete se sada zalagati da se ukine i N1 i da se prestane sa govorom mržnje koji pogađa sve nas ovde, ali i one ljude koji nisu u sali a koji podržavaju SNS, nećete to uraditi i ja to znam“.

***

BONUS VIDEO: Radomir Lazović u Skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar