Predstavnici SEOS upali u Metropol
Predstavnici SEOS upali u Metropol

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da su pripadnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) prekinuli skup o rudnim resursima Srbije koji se održavao u beogradskom hotelu "Metropol Palas" da bi sprečili ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović i, kako je rekao, "ekipicu", da od građana naprave "ekološke izbeglice".

Jovanović Ćuta je za agenciju Beta rekao da je to „bar deseti put“ da SEOS prekida skupove na kojima se raspravlja „o sudbini naših reka“.

Jovanović je kazao da su u svečanoj sali hotela Metropol „ekipica Dubravke Đedović i stranih kompanija“ aktivisti, koje je on pozvao da uđu na skup nakon održane konferencije za novinare ispred hotela, prekinuli njihovu nameru da građanima Srbije „namene sudbinu ekoloških izbeglica“.

Pročitajte još

„Sprečili smo ovo društvo u nameri da zarade milijarde a da našu zemlju pretvore u koloniju rudarskih kompanija“, rekao je Jovanović.

Dodao je da je došlo do koškanja sa obezbeđenjem na ulazu u svečanu salu hotela gde se skup o rudarskim resursima održavao, ali da nije bilo primene sile.

BONUS VIDEO Prestavnici SEOS upali na konferenciju rudarskih kompanija u hotelu Metropol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare