Foto: M.K./ATAImages; Printscreen/Twitter

Tokom jučerašnjeg protesta ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, došlo je do incidenta kad je jedna prolaznica iščupala mikrofon iz ruku Dragana Simovića, koji je nedavno bio priveden tokom protesta na Kablaru.

Tokom petočasovne blokade dela ulice Kneza Miloša, koju su juče popodne organizovali aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), došlo je do incidenta kad je jedna žena u prolazu istrgla mikrofon iz ruke Dragana Simovića.

„Šta sram te bilo, ceo grad blokirate, hiljadu ljudi ovde…“, vikala je ona.

Zatim je pokušala da se udalji, u čemu učesnici protesta nisu pokušali da je spreče, jer su ih organizatori zamolili da to ne čine, pošto je tu policija.

Pripadnici Odeljenja za javni red i mir beogradske policije, kojih je bilo u velikom broju, to su odmah i učinili, izdvojili je sa strane, udaljili dvadesetak metara, legitimisali i zadržali, dok ne dobiju instrukcije kako sa njom dalje postupati. Podatke su uzeli i od Simovića, kao „oštećene strane“.

Inače Dragan Simović je 4. oktobra, tokom protesta protiv izgradnje vidikovca na vrhu Ovčarsko-kablarske klisure, bio priveden i zadržan u policiji osam časova, sa još dvojicom aktivista,. On je konstatovao da je Srbija odavno pod okupacijom, a „Kablar je samo jedan primer gde se ne poštuju Ustav i zakoni“.

Savez ekoloških organizacija Srbije organizovao je protest ispred zgrade Vlade Srbije, sa zahtevom da se obustave radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare