Opoziciona koalicija "Srbija protiv nasilja" danas će predati listu u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ će, nakon što predaju listu članovima Republičke izborne komisije, održati konferenciju za medije.

Marinika Tepić, koja zajedno sa Miroslavom Aleksić je nosilac liste “Srbija protiv nasilja” ističe da Vučić i SNS već 11 godina vladaju na nasilju i strahu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Mi smo se ujedinili da bismo se izborili za normalno društvo. Podele su umorile naše građane. Vreme je da stanemo na put propadanju Srbije i da sprečimo da živimo u nasilničkom društvu. Nove generacije ne pamte vreme života u državi gde predsednik države svoje neistomišljenike ne naziva zlikovcima i neprijateljima. Svim tim generacijama dugujemo da zaustavimo represiju i odbranimo pravo na javne i političke slobode”, podvlači Tepić.

Aleksić je naglasio da je njihovu listu podržalo preko 20.000 građana Srbije. On se zahvalio svima koji su im pružili podršku.

“Nama je neophodna odgovornost, zato što od nas zavisi kakva će Srbija biti posle 17. decembra. Hoćemo i dalje živeti u zemlji gde se sve raspada u kojoj imamo jednu grupu koja vlada 11 godina i koja je privatizovala državu Srbiju. Ovo je momenat kad svaki građanin Srbije mora da pokaže svoju svest i svi smo mi na istom zadatku. Pozivam sve građane Srbije da ne sede i da se uključe u procese – da glasaju na izborima i da podrže ljude koji mogu da ponude stabilnost”, naglašava Aleksić.

Stranke opozicije dogovorile su zajednički nastup na izborima i potpisale koalicioni sporazum 3. novembra. Zajednička lista dela opozicije zvaće se „Srbija protiv nasilja“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvi na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ biće kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović. Drugi na listi biće predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, dok će treći biti lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, saznaje Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Četvrta na zajedničkoj listi opozicije biće Tijana Perić Diligenski, kandidatkinja za poslanicu ispred stranke Srbija centar (SRCE).

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na petom mestu nalazi se Danijela Nestorović (Ekološki ustanak), na šestom je potpredsednica SSP Marinika Tepić, dok je na sedmom mestu Srđan Milivojević (DS).

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na osmom mestu zajedničke liste nalazi Borko Stefanović (SSP), na devetom je Slavica Radovanović (NPS), a na 10. je predsednik stranke SRCE Zdravko Ponoš.

Nosioci liste za parlamentarne izbore biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić. Kada je reč o listi za Beograd, nosioci će biti Dobrica Veselinović (Zeleno-levi front) i Vladimir Obradović (Stranka slobode i pravde), koji je ujedno i kandidat za gradonačelnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar