Aleksandar Jeftović, Gornji Milanovac
Aleksandar Jevtović Foto: Privatna arhiva

"Nama je neprihvatljivo da se raspisuje konkurs za direktora javnog preduzeća, a da se predsednik opštine, Dejan Kovačević javno, još pre objavljivanja javnog konkursa stavlja na stranu jednog potencijalnog kandidata", ocenio je danas za Nova.rs Aleksandar Jevtović iz GG "Za Milanovac slobodnih građana".

Prema njegovim rečima, Kovačević je rekao u izjavi lokalnim medijima da navija za kandidata za direktora JKP „Gornji Milanovac“ čije je imenovanje sud poništio.

„Šta više, poziva ga da se ponovo kandiduje. Pored toga, javnost nije imala priliku da vidi presudu kojom je poništeno imenovanje direktora ovog javnog preduzeća, a što je još gore to nisu mogli da vide ni odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac“, rekao je Jevtović za naš portal.

Zašto su odbornici i javnost uskraćeni da znaju šta piše u presudi je pitanje koje se opravdano može postaviti, zapitao je on.
Međutim, konstatovao je, kada neko nema poštovanja prema Skupštini opštine jer uz materijal za sednicu presuda nije podeljena, a odbornici su se o novom konkursu izjašnjavali, pa zašto bi njima odgovorio na ovo pitanje.

„Uputili smo i zahtev za pristup informacijama od javnog značaja 26.05.2021. godine kojim smo tražili presudu, ali još nismo dobili odgovor. Da li poziv predsednika opštine Gornji Milanovac da se kandiduje lice čije je imenovanje poništeno ustvari znači da niko drugi ne treba da se kandiduje jer nema nikakvu šansu? Čemu onda javni konkurs? Zašto se zakonodavac uopšte trudio da napiše da je neophodan javni konkurs za imenovanje direktora javnih preduzeća? Zašto uopšte postoji procedura za njihovo postavljenje? „, istakao je Jevtović.

Treba podsetiti građane da u opštini Gornji Milanovac postoje samo dva javna preduzeća. U JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac direktoru je istekao mandat još 2017. godine, a od tada niti je imanovan v.d. direktora, niti je raspisan konkurs za direktora, podsetio je on.

„Nećemo pitati zašto. Možda je neka tajna u pitanju. U JKP Gornji Milanovac je 2018. godine bio konkurs, ali je presudom Višeg suda u Čačku 6P1. br 4/2020 od 02.09.2020. godine poništeno rešenje Skupštine opštine Gornji Milanovac o imenovanju direktora JKP Gornji Milanovac. Dakle, u jednom javnom preduzeću nedefinisan status, nepoznat široj javnosti, a u drugom poništeno rešenje“, tvrdi Jevtović.

Da li to brine predsednika opštine niti znamo, niti nas zanima, kaže on i dodaje:

„Kada mi budemo u mogućnosti da odlučujemo neće se baviti navijanjem, već isključivo poštovanjem važećih propisa, procedura uz maksimalnu javnost u radu i obaveštavanje javnosti o svemu bitnom za rad javnih preduzeća osnovanih novcem građana Gornjeg Milanovca“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram