Zoran Lutovac, Vuk Jeremić i Dragan Đilas Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poznati glumac Branislav Bane Tomašević rekao je za Nova.rs da će biti na listi opozicione koalicije "Ujedinjena Srbija" na predstojećim parlamentarnim izborima.

Portal Nova.rs otkrio je ranije da će na listi nestranačkih ličnosti, pored već objavljenih imena, biti i poznati glumac i član Narodnog pozorišta u Beogradu Branislav Bane Tomašević.

On je, u kratkom odgovoru za naš portal, potvrdio da je ova informacija tačna.

„Da, moje ime će biti na toj listi. Zbog brige o zaštiti životne sredine, ekologiji i kulturi. Podržaću ljude kojima verujem“, rekao je on.

Foto:Nebojša Babić

Tomašević je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac. Na Fakultetu dramskih umetnosti je diplomirao 2003. godine u klasi profesora Predraga Bajčetića, a stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu je od 2001. godine.

Pročitajte još...

Podsetimo, ranije je objavljeno da će na listi opozicije za predstojeće izbore biti aktivistiknja iz Brusa, Marija Lukić, novinar iz Grocke, Milan Jovanović, bivša ministarka u Vladi Zorana Đinđića, Gordana Matković, psiholog Žarko Trebješanin, profesor na Fakultetu organizacionih nauka Vladimir Obradović.

Prema saznanjima našeg dnevnog lista, mogući kandidat za poslanika je i Dragoljub Gaša Popović, profesor ustavnog prava, koji je bio sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Nosilac liste Ujedinjena Srbije biće Marinika Tepić, potpredsednica SSP, dok će drugi verovatno biti Zoran Lutovac, predsednik DS. Pod rednim brojem tri naći će se Miroslav Aleksić, prvi potpredsednik Narodne stranke.

Lider SSP Dragan Đilas biće iznad 70. mesta na listi, dok je Vuk Jeremić, predsednik NS, za “Novu” izjavio da neće biti kandidat za poslanika, niti da ima ambicije da obavlja bilo koju državnu funkciju posle ovih izbora.

BONUS VIDEO Vladeta Janković: Pobedom u Beogradu bio bi izvučen kamen temeljac naprednjačkog režima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare