Marija Lukić / Foto: Nemanja Jovanović

Marija Lukić iz Brusa, koja je široj javnosti postala poznata nakon što je tužila sada već bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jelačića Jutku za seksualno uznemiravanja, naći će se na zajedničkoj listi opozicije i biće kandidat za narodnog poslanika kao nestranačka ličnost.

Lukić je za Nova.rs rekla da je razgovarala sa Jovanom Ličinom i Draganom Đilasom, koji su prepoznali njenu borbu za prava žena i ponudili joj da bude na republičkoj listi za narodne poslanike.

„Obzirom da se program, kao i ciljevi poklapaju sa mojim vrednostima prihvatila sam da budem na listi i da i kroz politiku, uz Fondaciju koju sam pokrenula u prošloj godini pokušam da utičem, pre svega, na poboljšanje zaštite prava žena i njihovo unapređenje“, rekla je ona.

Marija Lukić je pre dve godine na svom Fejsbuk profilu objavila deo od čak 15.000 SMS poruka koje je tokom dve godine dobijala od predsednika opštine Brus. Policija je u martu 2018. podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, ali je tužilaštvo pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić.

Uprkos pritiscima male sredine i pretnjama Lukić je u toj borbi istrajala. Jeličić, koji je u međuvremenu izašao iz SNS, je na kraju osuđen na tri meseca zatvora po tužbi Marije Lukić.

BONUS VIDEO: Marija Lukić: Mladi ne prepoznaju da nasilje na društvenim mrežama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar