Vladeta Janković, Marinika Tepić i Zdravko Ponoš Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U intervjuu za dnevni list "Nova" potpredsednica Stranke slobode i pravde i nosilac parlamentarne liste koalicije "Ujedinjena Srbija", Marinika Tepić, rekla je da je kandidat za predsednika te koalicije, Zdravko Ponoš, čovek od znanja i integriteta, koji zaslužuje svako poštovanje. Komentarišući izbor Vladete Jankovića za nosioca liste za beogradske izbore, ona je rekla da je reč o čoveku sa bogatim diplomatskim iskustvom i osobi koja reprezentuje ono najbolje iz Beograda.

„U pitanju su najbolji mogući kandidati. Od sveg srca sam priželjkivala da se postigne ovaj i ovakav dogovor. Imamo generala Ponoša, koji zbog svog integriteta, znanja, obrazovanja i iskustva, zaslužuje svako moguće poštovanje. Kad govorim o poštovanju, najpre mislim na poverenje – da zaista ne brinete i da ga se ne stidite kao sadašnjeg predsednika i da se ne strahujete od toga da li će vas vređati kada uključite televizor ili će neko vama blizak zbog njegove sile, mržnje i podela kojima vlada, sutra nastradati. Predsednik države ne mora da bude voljen, ali ne sme niko ni da ga se plaši. A upravo je strah temelj vlasti Aleksandra Vučića“, napomenula je ona u intervjuu za „Novu“.

Pročitajte još...

Na pitanje da li joj predstavlja problem što su ona i kandidat za gradonačelnika Beograda, Vladeta Janković, predstavnici dva različita politička pola, Tepić je odgovorila da su razlike jednako važne koliko i sličnosti i da su ideološka pitanja od sekundarne važnosti u autokratiji.

„Mi smo svi zajedno u više navrata govorili da, koliko nas približavaju sličnosti, toliko su i naše različitosti važne. Naročito u ovim vremenima. Te različitosti u jedinstvu jesu naš kvalitet, naša prednost, a ne mana. Naša odgovornost prema ovom odsustnom trenutku, a ne kalkulacija za sitan ćar. Živimo u autokratiji i u takvim sistemima su ideološke razlike sekundarne. Nisu nebitne, ali nisu prioritetnesu. Hajde da “do Slavije” idemo svi zajedno, a “od Slavije”, kad smenimo ovu vlast i obezbedimo slobodne i fer izbore, onda neka se svako takmiči sa svojom ideologijom. Profesor Janković je pored svega i ličnost sa bogatim diplomatskim iskustvom i neko ko na izuzetan način reprezentuje ono najbolje iz Beograda. Naravno, videla sam poslednje napade na njega, uglavnom političara koji su izgleda zaboravili da su bili ministri u Vladi čiji je on bio deo, ali im to tada nije smetalo“, rekla je Marinika Tepić u razgovoru za naš dnevni list.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o planovima opozicije pošto preuzme vlast

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar