Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović opet je, ničim izazvan, ušao u situaciju koja izaziva podsmeh.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rastrčao se Srbijom, kampanja, iako izbori još uvek nisu raspisani, maltene neprekidno traje, pa se tako prvi među jednakima juče obreo u Cerovcu kod Kragujevca, gde je obilazio pogon kompanije Simens mobiliti.

Predsednik se upoznao s procesom proizvodnje, porazgovarao s radnicima, pitao ih kakvi su uslovi rada u fabrici…

PROČITAJTE JOŠ:

„Simens je sjajan, a imaćemo i druge fabrike u Srbiji koje će da proizvode tramvaje i vozove“, najavio je Vučić i dodao da su Nemci veoma zadovoljni radnom snagom u Šumadiji, te a nemačke kompanije zapošljavaju više od 70.000 ljudi u Srbiji. Saznao je Vučić tom prilikom da je u Simensu u Kragujevcu prosečna mesečna plata zavarivača 70.000 dinara i prokomentarisao da je to više od prosečne plate.

Sve je to lepo i krasno, da ne beše jednog sitnog detalja, čiji je akter bio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Naime, dok je Vučić sa svitom bio unutar jednog od tramvaja koji se u „srpskom“ Simensu proizvodi za nemačko tržište, ministar Momirović ostao je nekako ispred, sam samcijat.

Tomislav Momirović Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Oštro oko našeg reportera zabeležilo je kako ministar prozaičnog nadimka Toma Mona tumara ispred tramvaja, pomalo tugaljivog pogleda ka zvanicama unutra.

Tomislav Momirović Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kako je došlo do toga da se Momirović, iako jedan od najviših čelnika tokom jučerašnje posete Simensu, nađe van protokola kad je obilazak tramvaja u pitanju, nije poznato. A nije ni bitno.

PROČITAJTE JOŠ:

Show must go on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare