Aleksandar Vučić, Tomislav Momirović,Ostružnica
Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Drugi kolosek obilaznice oko Beograda dužine 7,7 kilometara, od mosta na Savi kod Ostružnice do Orlovače, pušten je u saobraćaj. Na otvaranju ovog dela bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Nije bilo presecanja crvene vrpce, ali je bilo rešavanja problema građana i predavanja ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću.

Do nove obilaznice novinari su morali da stignu obilaznim putevima. Kada su sve ekipe stigle do novog dela, svečanost je mogla da počne. Međutim, i građani su došli da traže svoje.

Građanin: Mogu li da postavim pitanje o eksproprijaciji zemljišta?

Momirović: Koji deo tačno?

Građanin: Sektor 5, most 416 metara dužine na sektoru ka Bubanj potoku.

Momirović: Radimo sukcesivno.

Građanin: Eksproprijacija je ‘oborena’ kao nevažeća, falsifikovana.

Momirović: Nema smisla zaista, složićete se da je ovo svečan čin.

U razgovor se umešao i predsednik Srbije.

Vučić: Polako, ne slažem se, i ne interesuju me svečani činovi. Mogu da Vas zamolim da ostanete sa (direktorom Puteva Srbije Zoranom) Drobnjakom da u toku dana rešite problem, i da pošaljete meni pismo, pa ću ja sam proveriti. Ne interesuje me gde je problem – rešite problem!

Pošto je predsednik Srbije rešio još jedan u nizu problema, koji će rešiti Drobjak, a ne institucije, održao je i kratko predavanje ministru građevine.

Vučić: Da naučiš nešto. Najgore je kad ti se neko obrati, a tebi nije prijatno, i ti mu kažeš: „ovo je svečani trenutak“, šta me briga što je svečani trenutak, reši problem, slušaj sad.

Kada je predsednik završio i predavanje, svečani trenutak je mogao da počne.

Momirović: Za mene je ovo otvaranje veliko zadovoljstvo. Svi znate za neprijatnost koju sam imao pre mesec dana, znate ova deonica je najfrekventnija u Republici Srbiji, što se tiče teretnog saobraćaja.

Međutim predsednik Srbije i u zvaničnom delu nastavio je da podučava ministra Momirovića, a na kraju su stigle i pohvale.

Vučić: Samo nešto, Tomo, nemojte, ja nemam pojma o kakvoj neprijatnosti govoriš, nemoj da misliš da ono kroz šta si ti prošao da svi ljudi moraju da znaju. Ovo vam govorim zato što znate koliko verujem u Vaš rad, i u Vaš trud, i u Vaš talenat.

Povuci – potegni, deo obilaznice je otvoren, a radovi se nastavljaju. Kako kaže ministar Momirović, nova deonica do Bubanj potoka biće gotova za godinu dana.