Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se danas sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i evropskim posrednicima, a nakon sastanka biće poznato da li će Beograd i Priština prihvatiti francusko-nemački sporazum. On je pred odlazak u Brisel ostavio video poruku na Instagramu i ostavio poruke za one kojim "imaju poverenja u svoje rukovodstvo", "onima koji se spremaju da ga napadaju" i "onima koji unapred znaju da su (vlast) krivi, ako ne potpišu nešto".

„Da se presvučem i za 15 minuta krećem u Brisel. Obavili smo poslednje pripreme. Hoću da se zahvalim onom delu ljudi u Srbiji koji nije veliki, a koji ima poverenja u svoje državno rukovodstvo i koji veruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju“, rekao je Vučić.

On je imao poruku i za one koji se „spremaju da ga napadaju“.

„Onima koji se unapred spremaju da nas napadaju, zato što smo potpisali nešto, jer ćemo tako da budemo izdajnici, a u stvari nikada nisu bili zabrinuti za svoju zemlju, i onima drugima koji ukoliko ne potpišemo nešto unapred znaju da smo krivi, hoću da kažem da se ne sekiraju, brinućemo o njima, niti će biti kapitulacije, niti će biti povratka u devedesete. Srbija će ići napred ma koliko teško bilo i uspećemo da se izborimo za to“, poručio je Vučić.

Sastanak u Briselu, prema pisanju medija, počinje u 15 sati, prvo sa evropskim posrednicima, a potom i sa Aljbinom Kurtijem. Obojica su ranije izjavila da prihvataju francusko – nemački plan, odnosno evropski predlog za Kosovo, a glavna tačka sporenja je Zajednica srpskih opština.

BONUS VIDEO Janković: Beograd i Priština su načelno prihvatili francusko-nemački predlog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare