Foto:Screenshot/Youtube/online starlight videos

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački je pred kraj svog života uputio poruku novoizabranom patrijarhu Porfiriju u kojoj je pohvalio njegovu besedu za vreme ustoličenja u Sabornoj crkvi u Beogradu i naročito to što je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića poručio da "Kosovo nije mit, već zavet".

Pomenuti snimak nastao je u bolnici u Trebinju nako što je Porfirije imenovan za patrijarha i pošto je je svečano ustoličen u Sabornoj crkvi.  Za Nova.rs je potvrđeno da je snima autentičan i da je episkop zahumsko-hercegovački izrazio želju da iz bolnice pošalje poruku novoizabranom patrijarhu kako bi pohvalio njegovu prvu besedu. 

“Vaša svetosti patrijarše, arhiepiskope pećki i žički, beogradski i svih srpskih i primorskih zemalja, pozdravljam Vas i čestitam na izboru. Osobito vam  čestitam na sinoćnoj vašoj besedi prilikom ustoličenja u Sabornoj crkvi. Brilijantno je sastavljeno, ali je virtuelno proiznesena. Zadivljen sam i čestitam. Otvorili ste nadu ovome narodu. Naročito mi se dopada što ste ste se osvrnuli, onako duboko, na Kosovo u prisustvu Vučića, naravno. Prethodnik vaš se, nažalost, često udvarao ovome, ja ga zovem ‘predatelj Kosova’, a on je to koristio i mimo mojih apela koji su upućivani njemu i „Tomi šmokljanu“ i patrijarhu o tome. Neka ti Bog pomogne”, rekao je, između ostalog, episkop Atanasije.

Pročitajte još...

Atanasije je prilikom obraćanja patrijarhu Porfiriju objasnio da se razboleo u štampariji, ali da veruje da će sve biti dobro uz Božju pomoć.

“Da vas obradujem, radim deseto izdanje moje knjige “Od Kosova do Jadovna”, biće pet knjiga. Ako Bog da, videćemo se. Ja sam dobio ovaj virus, sad sam ovde u Trebinju”, poručio je vladika Atanasije.

Umirovljeni episkop zahumsko – hercegovački preminuo je je 04. marta u trebinjskoj bolnici u 83 godini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare