Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Shutterstock

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović kaže da je prošlo pet godina kako se građanima obećava izgradnja "Tiršove 2", a da se ne zna kada će početi gradnja te bolnice - niti se zna šta je sa novcem koji je EU donirala za izgradnju.

„Pet godina nakon prvog obećanja da će izgraditi dečiju bolnicu „Tiršova 2″ dobili smo livadu na kojoj nema ni temelja“, navodi Popović u pisanoj izjavi.

„Za to vreme najmlađi pacijenti iz cele Srbije čekaju satima u pretrpanom i zagušljivom hodniku, decu lečimo SMS porukama, a roditelji spavaju na stolicama u bolničkim sobama kako bi bili uz svoju decu. To ovu vlast ne interesuje, pa su po šesti put pomerili rok za izgradnju dečije bolnice. I to je dovoljan razlog da nikada više ne dobiju niti jedan glas“, izjavila je predsednica beogradskog odbora SSP.

Mila Popović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Popović je podsetila da SNS od 2018. godine obećava „Tiršovu 2“ i tako privlači glasove.

„Zoran Radojičić je čak govorio da se prihvatio mesta gradonačelnika kako bi se što pre izgradila „Tiršova 2“. Bio je četiri godine gradonačelnik. Posle njega na tom mestu je bio Aleksandar Šapić godinu i po dana i gde je „Tiršova 2“? Aleksandar Vučić je 2018. godine rekao da će se otvoriti „Tiršova 2″ 2022. godine, a onda sledi niz novih obećanja. Politika lažnih obećanja je jedino što ova vlast nudi“, ističe Popović u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Kako dodaje, niko više ne zna ni kada će bolnica početi da se gradi ni kada će biti gotova, kao ni šta je sa novcem koji je za izgradnju bolnice donirala EU – „ne zna se gde je otišlo pola milijarde evra po navodima revizora“.

Foto: Nova.rs

„Ono što svi Beograđani vide je da se bolnica ne gradi. Ne može se to sakriti novim lažnim obećanjima. Naša deca zaslužuju najbolje moguće uslove za lečenje. Da bi im to obezbedili neophodno je da smenimo vlast koja nakon pet godina nije uspela da napravi ni temelj bolnice koju je obećala“, zaključila je Mila Popović.

Nakon što je našoj redakciji stiglo pregršt fotografija nepodnošljive gužve u Dečjoj klinici, ekipa Nove obišla je ovu ustanovu. U „hodniku -čekaonici“ zatekli smo 50 ljudi, od kojih su većina bila deca.

Virusi, grip, korona, kašalj, temperatura, groznica, povrede glave, ekstremiteta, srčane smetnje… mali pacijenti najrazličitijih dijagnoza sede ili stoje, svi u istoj čekaonici.

BONUS VIDEO Obavezan skrining na SMA: Ranom dijagnostikom do bržeg izlečenja, profesor iz Tiršove pojasnio kako se bebe testiraju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar