Oliver Varhelji i Aleksandar Vučić obilaze radove na Tiršovoj 2 Foto:ANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će radovi na izgradnji Univerzitetske dečje klinike "Tiršova 2" u Beogradu biti završeni najkasnije do početka 2025. godine.

Vučić je prilikom obilaska gradilišta sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem rekao da će Univerzitetska dečja klinika „Tiršova 2“ biti „prvoklasna ustanova“.

„Za dve i po godine napraviti ovako nešto je zaista veliki uspeh. Ovo će biti prvoklasna ustanova. Sve ono što je najbolje na tržištu biće u ovoj bolnici. Sve će u njoj biti nemačko od opreme“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će pripremni radovi za izgradnju dečje klinike, koja će po njegovim rečima „biti veća od fudbalskog igrališta“, biti završeni do novembra ove godine, i dodao da će to biti centar za lečenje sve dece u regionu.

„Ovaj projekat je zavredeo ogromnu pažnju EU. Oni će dati 35 miliona evra poklona da bismo mi izgradili ovu velelepnu bolnicu, to je ogromna vrednost njihove podrške. Zgrada će biti najmodernije uredjena, u njoj ćemo sve najmodernije tehnologije koristiti za lečenje naše dece“, rekao je Vučić.

On je podsetio da su se u Skupštini Srbije još 1989. godine „složili da je potrebna nova bolnica“, ali da je taj projekat tek sada realizovan.

BONUS VIDEO: Vesić na Makišu: Radovi za izgradnju metroa teku po planu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar