Na centralno šetalište Vranja u Kralja Stefana Prvovenčanog, oko 11 časova jutros dovežena je radna mašina (bager), na koju su ubrzo okačeni transparenti Srpske napredne stranke, dok se u neposrednoj blizini pripremao predizborni skup. Još nije poznato u čijem je vlasništvu bager ali ni ko je dozvolio ulazak vozila na centralno gradsko šetalište.

Pre odlaska na šetalište, pitali smo gradonačelnika Vranja i funkcionera lokalnog SNS-a dr Slobodana Milenkovića o čemu se radi, u čijem je vlasništvu ova radna mašina, ko je dozvolio ulazak vozila na šetalište i do kada će tu ostati. Odgovor još nismo dobili.

Foto:Čitaoci/Nova.rs

Ubrzo je ceo bager prekriven obeležjima Srpske napredne stranke a nekoliko aktivista se popelo na njega. Na njemu je i nalepnica sa nazivom „Radiša“.

U neposrednoj blizini zatekli smo dvoje policijskih službenika koji razgovaraju sa lokalnim funkcionerom SNS-a i direktorom ovdašnjeg Vodovoda Goranom Đorđevićem.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Predizborni skup naprednjaka je u toku i sa „Radiše“ aktivisti mašu zastavama.

Ovo nije prvi put da se bager koristi.  „Bagi Radiša“ je bio aktuelan na prošlogodišnjem skupu u Štark Areni povodom 13 godina postojanja SNS-a, koji je predstavljen kao „simbol rada, izgradnje i velikih investicija“.

S druge strane naprednjaci su bager koristili i za napad na građane koji su protestovali u Šapcu.

Bager kojim je krenuo na okupljene građane vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak.

Bonus video: Incident u Šapcu – aktivista naprednjaka bagerom krenuo na građane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar