Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije danas su postavljali poslanička pitanja kao i svakog utorka i četvrtka kada je u toku sednica, pa se tako šef poslaničke grupe Stranke pravde i pomirenja - Ujedinjena seljačka stranka Samir Tandris osvrnuo na dešavanja u Novom Pazaru. Poslanik JS Dragan Marković Palma, povodom najavljene rasprave o kodeksu ponašanja poslanika, upitao je šta je sa pravima poslanika i da li taj kodeks služi da EU vidi da smo civilizovani.

Tandir je rekao da je javnost uznemirena zbog nemilih scena u Novom Pazaru, jer su se u nekoliko dana dešavali revolveraški obračuni, pa čak i ispred policije. On je upitao otkud tolika količina bahatosti ljudima koji su od ranije poznati institucijama koje se bave bezbednošću da se tako slobodno ponašaju.

„Pozdravili smo dolazak ministra policije u Novi Pazar, ali to neće rešiti problem, kao ni pojačane kontrole u Novom Pazaru. Da bi se suštinski obračunali sa organizovanim kriminalom moramo imati promene unutar policije“, rekao je Tandir.

On je poručio da institucijama treba dati punu podršku i finansijsku i logističku da rade svoj posao do kraja i dodao da se mora preseći veza između pojedinih službenika policije i kriminalaca.

Šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević ponovio je danas da se Srbija zalaže za mir i dobrosusedske odnose i da ima jasan stav da otvorena pitanja treba rešavati kroz dijalog, a ne jednostranim potezima.

Srbija se, kaže Milićević, ne meša ni u unutrašnja pitanja drugih država. U tom smislu upitao je Ministarstvo spoljnih poslova i premijerku da li su razgovarali sa novim vlastima u Crnoj Gori oko pokretanja eventualne inicijative da se ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović vrati u Crnu Goru.

„Ako se razgovaralo, kakav je ishod tih razgovora“, upitao je Milićević, ocenjujući da je izjava novog crnogorskog premijera u Briselu zabrinjavajuća, odnosno ukazao je da se nameće pitanje da li i nova vlast nastavlja politiku bivšeg tamošnjeg režima.

Poslanik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pitao je povodom kodeksa ponašanja poslanika o kojem će poslanici raspravljati, šta je sa pravima poslanika, odnosno ima onih, kako kaže, koji napadaju poslanike, a nisu u parlamentu, a kada im parlamentarci odgovore, onda mediji od toga prave priču.

„Šta znači taj kodeks, da vidi EU da smo mi kao civilizovani? Kao da će oni danas civilzuju u 21. veku…Nećemo mi u kodeks da gledamo da li je neko pustio brkove, svako od nas šta je kodeks ponašanja“, rekao je Marković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar