Foto: Printscreen/Tv Pink

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević rekla je u večerašnjoj emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink da je sigurna da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić nabaviti vakcine, na isti način na koji je svojevremeno nabavio i respiratore.

Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ana Brnabić da će Srbija biti među prvim zemljama koja će dobiti vakcinu protiv koronavirusa, poslanica SNS je rekla da je Krizni štab od početka imao punu podršku i predsednika i Vlade, a zatim podsetila na konferenciju za novinare na kojoj je Aleksandar Vučić najavio nabavku respiratora.

„Ako se vratimo na sam početak i setimo se jedne konferencije za novinare koju je održao Aleksandar Vučić i ponovo pokazao da je najbolji državnik kojeg je Srbija imala i gde je ponovo pokazao da je, zapravo, interese građana Srbije i same zemlje stavio pre svega drugog, a to je da je izašao i rekao: ljudi nam se razboljevaju, mi smo svesni da nas je ovaj korona virus pogodio, trebaju nam respiratori, ja ću ih nabaviti, ne pitajte me kako. Mislim da će isto biti i sa vakcinom. Apsolutno sam sigurna, ovoliki trud, ovakva saradnja, sve to mora i rezultiraće u korist građana Srbije“, rekla je Žarić Kovačević i dodala da će građani Srbije imati na raspolaganju vakcine svih proizvođača.

Na pitanje šta će se desiti ako EU zabrani putovanja u svoje države onim osobama koje su vakcinisane ruskom vakcinom, novinar Zoran Ostojić je rekao da je sve na pretpostavkama.

Foto: Printscreen/Tv Pink

„Popovi, vladike, hodže, imami, estrada, Akademija nauka, vlada, ali i Đilas i Vuk Jeremić… Svi oni treba da su na zajedničkom zadatku i da objasne građanima da treba da se vakcinišu. Dobro je da imamo i rusku i kinesku i američku vakcinu, pa neka svako uzme šta mu draže“, kaže Ostojić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare