Ivana Parlić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poslanica Narodne stranke u Skupštini Srbije Ivana Parlić je saopštila da joj ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, nije odgovorila na njena pitanja o devojčici odvedenoj iz hraniteljske porodice i ostaloj deci koja se, kako je navela Parlić, "predaju stranim agencijama na usvajanje".

„Ministarka nastupa na režimskim medijima optužujući narodnog poslanika da laže! Moram da informišem ministarku, kao i ostale ministre u Vladi Srbije, da je uloga Narodne skupštine i kontrolna, dakle, narodni poslanik pita i narodnom poslaniku se odgovara“, navela je Parlić.

Ona je od ministarke zahtevala pisani odgovor, kako zakon i nalaže.

Pročitajte još:

„Ja sam, kao narodni poslanik, tek počela s pitanjima! Ugovore sa staranim kompanijama za usvajanje dece na sunce!“ – zahtevala je poslanica uz hitan odgovor o tome ko odvodi decu iz Srbije i gde je šestogodišnja Z.M. navedeno je u saopštenju.

Ministarka Kisić Tepavčević je danas na TV Prva oštro demantovala da je devojčica iz Srbije prodata usvojiteljima iz Švedske.

Ona je rekla da su potpuno neistiniti navodi u Skupštini o tome da je devojčica koja je u sistemu socijalne zaštite, navodno „prodata“ porodici iz Švedske za 14.500 evra.

„Narušen je najbolji interes deteta iznošenjem takvih tvrdnji. Devojčica nikad nije napustila Srbiju“, rekla je ministarka Kisić.

BONUS VIDEO Deca sa inkluzijom u Zaječaru izbačena na ulicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar