Dragan Popović Foto: Medija centar Beograd

Direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović prokometarisao je za Nova.rs gostovanje reditelja Dragoslava Bokana na Pinku, u kojem je vređao Mariniku Tepić, navodeći da je nalog da to treba da se uradi došao sa Andrićevog venca.

Popović ističe da su građani Srbije navikli da ih ništa ne iznenađuje što dolazi od aktuelne vlasti, posebno ako stiže sa TV Pinka, ali da bi ove nedopustive izjave trebalo da nas zabrinu, čak i u ovakvoj situaciji.

„Ovo je otvorena promocija govora mržnje, bez ikakvih ograda. Pozvali su čoveka koji je po tome poznat, on je izgovorio to što je izgovorio, niko ga nije prekinuo sa te televizije koja ima nacionalnu frekvenciju. Krivično delo par ekselans. Ne samo da bi trebalo da reaguje Savet REM-a, nego bi trebalo da reaguje i tužilaštvo“, objašnjava naš sagovornik.

Popović napominje da će napadi na Marinu Tepić tek da krenu.

„Lista koju predvodi je za sada najjača opoziciona lista, tu nema nikakve dileme i Marinika Tepić je definitivno najozbiljnija političarka na opozicionoj sceni. Sva vatra iz režimskih medija upravo zbog toga biće usmerena ka njoj. Ne plaši se Vučić da će biti pobeđen, ali on neće da dozvoli da iko bude iole jak. To je njegova opsesija, da uništava sve druge i mislim da bi nekakv rezultat od 15 ili 20 odsto za tu listu, on tragično doživeo“ kaže direktor Centra za praktičnu politiku za Nova.rs.

Naglašava da Marinika Tepić trigeruje Srpsku naprednu stranku u raznim situacijama i da se zna odakle dolaze napadi koji su usmereni ka njoj.

Marinika Tepić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„TV Pink ne bira slučajno svoje sagovornike. Njihova uređivačka politika se vodi sa Andrićevog venca i tu nema nikakve sumnje. Dragoslav Bokan je bio tu i vređao Mariniku Tepić, kao i svi drugi koji gostuju na Pinku, zato što je sa Andrićevog venca došao nalog da to tako treba da bude“ zaključuje Popović.

Podsetimo, reditelj Dragoslav Bokan na TV Pink je, komentarišući blokade puteva širom Srbije u subotu, vređao potpresednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi i proglasio je za nacionalnog neprijatelja.

Tim povodom oglaisle su se stranke čiji će Tepić biti nosilac liste na parlamentarnim izborima. Kako se navodi u pisanom saopštenju, „Mariniku Tepić napadaju zato što predvodi pobedničku listu“.

***

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 30. novembar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare