Foto: Dušan Žarković

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović i ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov sastali su se danas u Jekaterinburgu i tom prilikom ocenili da Srbija raspolaže izuzetnim potencijalima za privlačenje ruskih investitora.

„Srbija ima odlične potencijale za ulaganje u mašinogradnju, infrastrukturu, energetiku, inovacije i visoke tehnologije“, istakao je Popović.

On je istakao da Srbija daje visoke podsticaje za investitore, da raspolaže izuzetno dobrom putnom infrastrukturom, kao i da ima vrhunske kadrove.

„Srbija je zbog toga, već nekoliko godina unazad, svetski lider u privlačenju stranih investicija“, rekao je Popović i dodao da se u ovom trenutku vode pregovori o ulaganju jedne ruske kompanije iz regiona Urala u poljoprivredu Republike Srbije.

Ministar je naveo da najbolji politički odnosi dve zemlje, za koje su zaslužni predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, treba da stvore uslove za razvoj najbolje strateške ekonomske saradnje od koje će korist osetiti privreda i građani Srbije.

Ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov ocenio je da se odnosi Srbije i Rusije, uprkos pandemiji koronavirusa, razvijaju zadovoljavajućom dinamikom i da postoji veliki potencijal za dalje unapređenje bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Manturov je pozdravio odlične rezultate koje Srbija postiže na planu privlačenja stranih investicija i potvrdio snažnu zainteresovanost ruskih kompanija za ulaganje u Srbiju.

Dvojica ministara ocenili su kao veliki zajednički uspeh uspostavljanje proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V u Republici Srbiji. Popović i Manturov sastali su se u okviru Međunarodnog privrednog sajma Inoprom, koji se održava u Jekaterinburgu, glavnom gradu Sverdlovske oblasti.

Ovogodišnji Inoprom održava se 11. put i okuplja visoke državne i privredne delegacije iz 30 zemalja iz celog sveta. Međunarodni partner ovogodišnjeg Inoproma je Republika Italija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar