Zdravko Ponoš Foto:FoNet/Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš je ocenio da je 5. oktobar "simbol nedovršenog posla" zbog čega postoji "situacija Osmog putnika" (naučno-fantastični film iz 1979. godine) jer i danas Srbija ima isto "stvorenje" samo u novoj inkarnaciji.

„To stvorenje je sada opasnije jer je mutiralo u još gori oblik. Oni koji su činili režim devetesetih su bili obrazovaniji, a ovi danas su neobrazovani, bahati i neuredni. Mi danas moramo taj posao da završimo, a to se radi jedino lustracijom“, rekao je Ponoš na tribini u Vršcu.

Ponoš je naveo da je nekadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević „došao na vlast na temi Kosova i da je na toj temi i otišao“ i da je sadašnji predsednik Aleksandar Vučić „isto tako došao 2012. godine na toj temi i on će na toj temi da ode“.

„Vučić stvara iluziju da će te ljude da brani, a sve vreme on ‘odguruje’ Kosovo od Srbije i pušta ga niz vodu. Jedino mu je važno da odgovornost sa sebe prebaci na ljude na Kosovu. On je prvo naoružavao ljude i približavao vojsku do administrativne linije, da bi sada njih optužio za ‘samoorganizovanje’ i svu odgovornost prebacio na njih“, rekao je Ponoš.

Ocenio je „da je režim poslušao građane sa protesta mi ne bismo imali Banjsku“ gde je oružana grupa Srba 24. septembra napala kosovsku policiju.

Govoreći o izborima, Ponoš je naveo da je uslov da Srbija krene napred odlazak Srpske napredne stranke sa vlasti, a da je jedini mehanizam opstanka SNS to da Srbija nema slobodne i fer izbore.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar