Zdravko Ponoš Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da bi opozicija i drugi važni akteri trebalo da se dogovore da li će izaći na izbore ili ih bojkotovati i da će zajedno uraditi sve o čemu se dogovore.

„Ili idemo zajedno na izbore ili idemo zajedno u bojkot“, rekao je Ponoš.

On je dodao da stvari idu u dobrom smeru i da tri ključna faktora u opoziciji – Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka – pokazuju volju da se ide u tom smeru.

„Mi ne zagovaramo ekskluzivitet te tri stranke, ali nema jedinstva opozicije ako jedna od njih nije tu. Ako smo mi zajedno, onda je veća šansa da i ostali bez podozrenja pristupe opozicionom bloku. Niko tu nema pravo da daje rokove i odriče opozicioni status nekome tek tako. Stvari se rešavaju u hodu, neke su se same rešile, a neke je rešio Vučić“, rekao je Ponoš za Njuzmaks Adriju, saopštila je Narodna stranka.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan o spekulacijama da bi on mogao da bude predsednički kandidat opozicije, Ponoš je odgovorio da o tome nije bilo razgovora, jer je rano, i dodao da bi opozicija prvo trebalo da se dogovori da traži zajedničkog kandidata.

„Rekao sam da bih u tom slučaju razmislio da li da moje ime ide u šešir sa imenima u odnosu na koja će se obavljati istraživanja javnog mnjenja. Ništa dalje od toga. Nije još vreme za to, to nije posao u koji bi trebalo uskakati. Ko god da bude kandidat, zateći će razvaljenu zemlju“, zaključio je Ponoš.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar