Ponoš o aferi „Jovanjica“: Koliko još takvih plantaža ima u Srbiji

Emisije 10. okt. 202122:22
Podeli:
Zdravko Ponoš, gost, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Zdravko Ponoš Foto: Newsmax Adria

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš istakao je danas da se postavlja pitanje koliko u Srbiji ima plantaža kao što je bila "Jovanjica" i na koliko njih se u finalnoj fazi sazrevanja povećava nivo THC-a.

Zdravko Ponoš je u emisiji „Pregled dana“ rekao da je vlast u Srbiji još pre tri godine planirala da legalizuje marihuanu i da je to „biznis priča“ u kojoj su dozvole za proizvodnju marihuane bile namenjene biranim ponuđačima.

„To je bila biznis priča, oni su se još pre tri godine dogovarali oko toga i planirali da nekih 10-ak dozvola daju biranim ponuđačima, a onda se neko upustio u to da ipak neke pusti malo ranije u tu trku da bi se napravilo malo više para da bi se finansirale neke privatne i paradržavne aktivnosti. Sada je vlasnik ‘Jovanjice’ Predrag Koluvija, koji je izvršilac posla, izvučen na površinu i brani ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali se postavlja pitanje koliko još ima takvih plantaža i pozivam sve da se time pozabave. Na koliko se još plantaža stresira konoplja da bi joj se u finalnoj fazi sazrevanja povećao nivo THC-a“, rekao je Ponoš.

On je naveo da je bavljenje vlasti aferom „Jovanjica“ kao jedan rijaliti koji „mi plaćamo“.

Ponoš je demantovao da Narodna stranka ima bilo kakve veze sa Nebojšom Stefanovićem ili drugim ljudima iz vlasti i dodao za vlast da su „međusobno posvađali članovi ekipe koja je delila sve u životu – imetke, stanove, novčanike i žene, i da su im sada svi krivi“.

„Najveći problem je to što je policija nabasala na tu plantažu marihuane i sad se desila frka“, navodi Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da se upravo odvija „Vučićeva varijanta Četvrtog plenuma SKJ“, poznatijeg kao Brionski plenum, na kojem je Josip Broz Tito smenio Aleksandra Rankovića sa čela Udbe zbog ‘afere prisluškivanje’.

„Vučić misli da sada više ne privlači toliku pažnju kada napada opozicione lidere, pa je sada odlučio da malo one sa kojim inače ima problem, zato što su pobrljavili u tim poslovima koje im je on dodelio. Neko je dobio posao da kontroliše marihuanu, neki su bili zaduženi da rade cigarete od Crne Gore do jedne EU države, pa su ti transporti bili zaštićeni“, rekao je Ponoš u „Pregledu dana“.

Ponoš je naveo da je pojavljivanje načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije Tomislava Radovanovića „obučenog sa dva ulara oko glave samo još jedan dokaz da živimo u rijalitiju, u kojem Radovanović dođe kao žena s bradom“.

„Opozicija mora da se pozabavi režimom ali tako da ne upadnemo u njihovu priču o Četvrtom plenumu. Kada je Vučić manje-više potrošio sukobe sa opozicijom, on mora da nađe nekoga da napravi rezultat, jer u njegovom sistemu može biti samo jedan. opozicija ne sme da dočeka da ostane samo jedan. Nema društvo vremena da ostane samo jedan“, rekao je Ponoš.

Ponoš je istakao da bi opozicija i drugi važni akteri sada trebalo da se dogovore da li će izaći na izbore ili ih bojkotovati i da će zajedno uraditi sve o čemu se dogovore.

„Ili idemo zajedno na izbore ili idemo zajedno u bojkot. Ako bilo šta radimo pojedinačno, onda je to odlazak po malo pomija kod Vučića“, rekao je Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da je Savez za Srbiju bio format koji nije bio najbolji i optimalan, ali je bio funkcionalan do određene mere.

Upitan o spekulacijama da bi on mogao da bude predsednički kandidat opozicije, Ponoš je odgovorio da o tome nije bilo razgovora, jer je rano, i dodao da bi opozicija prvo trebalo da se dogovori da traži zajedničkog kandidata.

„Rekao sam da bih u tom slučaju razmislio da li da moje ime ide u šešir sa imenima u odnosu na koja će se obavljati istraživanja javnog mnjenja. Ništa dalje od toga. Nije još vreme za to, to nije posao u koji bi trebalo uskakati. Ko god da bude kandidat, zateći će razvaljenu zemlju“, zaključio je Ponoš.

Pogledajte celo gostovanje Zdravka Ponoša.

Bonus video – Narodna stranka o krivičnim prijavama protiv Ane Brnabić i Zorane Mihajlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar