Foto: Printscreen, Nova.rs, Čitalac Nova.rs

Vest da su se u okolini Pirota prevrnule cisterne iz kojih je iscurelo 20 tona amonijaka, zbog čega su dve osobe preminule, a preko 50 ljudi hospitalizovano, uznemirila je javnost u Srbiji. Ministarka za zaštitu životne sredine, pak, smatra da ona nema potrebe da zna bilo šta u vezi sa ekološkim akcidentom u Pirotu, kao ni to ko je odgovoran za katastrofu. Čini se da joj je teško i da bar pokuša da odgovori na pitanja iz svoje nadležnosti.

Ministarka Vujović prisustvovala je danas sednici Štaba za vanredne situacije kao i Živko Babović ispred Sektora za vanredne situacije i Stefan Simeunović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine.

Tom prilikom Vujović je na konferenciji za medije odgovarala na pitanja, a kada je jedan od prisutnih novinara postavio pitanja u vezi sa samom nesrećom, kao i kako je do nje došlo, Vujović je pokazala da je spremna na sve, osim da odgovori na pitanja.

„Da li znate koliko je Eliksir (grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta koji je prevozio voz koji se iskliznuo iz šina u blizini Pirota), usladištila i koliko je prošlo?“ pitao je novinar.

Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs, Printscreen/Twitter, shutterstock

„Postoje izveštaji inspekcije“, odogovorila je Vujović, a na konstataciju novinara je dužna da zna, ministarska je rekla:

“Što sam ja dužna da znam, pa ne samo za njega, pa ima u celoj Srbiiji svako u skladu sa svojim kapacitetima i svojim skladištima, laboratorijima, ispitivanjima, onime što kaže inspekcija“.

Novinar je ponovo rekao da pruga tu količinu nije mogla da nosi, a Vujović je odgovorila: „A šta ja treba da merim količinu?“.

Ministarka je zatim nastavila rečima:

„Ja ne znam šta me vi pitate, šta znači za količinu, ko je trebalo da ide da meri količinu, ko je ulazio u vagon, samo mi to recite“, a na pitanje novinara ko meri, rekla je:

„Pa verovatno kargo“.

„Ko njima dozvoljava“, upitao je novinar, na šta je Vujović odgovorila:

„Ma dajte sad, stvarno ste neozbiljni. Pitajte me nešto kao ministra zaštite živitne sredine što je adekvatno, sada trošimo vreme, rekli ste kratko da odgovaramo“.

Govor tela ministarke zapravo je otkrio da ona ne zna ama baš ništa o izlivanju amonijaka koje je ubilo dvoje ljudi, te je na pitanja odgovarala bahato, pokušavajući da novinara „otkači“ drskim i nepristojim ponašanjem, koje, složićemo se, ne priliči jednoj ministarki.

Neprofesionalizam ministarke Vujović možda najbolje opisuje jedan komentar na Tviteru:

„Ovo liči kao da je ona šef smene, a čovek došao da se žali jer mu prodali isteklu salamu“.

Ministarka Vujović se nije zaustavila, već je nastavila sa verbalnim sukobom i pomenutom gospodinu koji joj je postavljao pitanja krajnje prostački dobacila da mu neko govori šta da je pita.

„Ukoliko se te kolege koje vam šalju pitanja koja čitate sa telefona što ministarka danas nije na lokaciji, nisam zato što ne možemo po zakonu, a čak i oni koji mogu po zakonu ne smeju danas zbog tužilaštva koje je na terenu. Meni je stvarno žao i sigurno će se zabrinuti kolege narodni poslanici zašto ja nisam na lokaciji“, rekla je Vujović.

Korisnici Tvitera nisu ostali imuni na neprofeisonalni istup ministarke Vujović, koja se da podsetimo, prvih 17 seti nakon nesreće nije ni oglasila.

„Draga nam naša nevaspitana ministarka zaštite životne sredine“, jedan je od komentara korisnika Tvitera.

Ministarki Vujović Tviteraši su poručili i sledeće:

„Ministarko, sedi dole,evo ti 1….zaključena ocena do kraja mandata….brt, ništa ne zna – pitajte me nesto kratko sto znam“,, bio je jedan od komentara.

Tviterašima nije promaklo ni kada je Vujović rekla „labAratorije“.

***

BONUS VIDEO: Gradonačelnik Pirota: Očekuje se da se deca sutra vrate u škole, a zaposleni na radna mesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare