Branislav Nedimovic
Branislav Nedimović Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Poljoprivrednik Dragutin Mitrović iz sela Godljevo kod Kosjerića izneo je danas na konferenciji za medije Demokratske stranke teške optužbe na račun vozača ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, kome je, kaže, dao 1,5 miliona dinara novca koji je dobio na konkursu ministarstva za sredstva za pomoć poljoprivredi.

„Bavim se poljoprivredom od kako znam za sebe, častan i pošten, sve je to bilo tako do 2019. godine, kada sam počeo da se družim sa Milanom Lukićem. Sarađivali smo i družili se“, rekao je Mitrović na konferneciji.

„Ponudio mi je da podnesemo zahtev za poljoprivredna sredstva, suma od 400-500 hiljada dinara. Lukić je sve uradio u moje ime, potpisao i predao projekat. U decembru od Ministarstva dobijam odobren kredit obračun od 2 miliona i 800 hiljada dinara. Na moj račun leže 1,5 miliona dinara. Zatim je došao čovek koji će da uzme novac, u društvu Milana Lukića, i ja sam novac dao. Taj se predstavio kao vozač ministar Nedimovića, nudio mi oko 50 hiljada dinara za moj deo. Meni te pare ne trebaju i predao sam celu sumu“, rekao je on.

Mitrović sa članovima DS Foto:Božana Pavlica/FoNet

Mitrović dodaje da je u junu prošle godine – kad su bili izbori – došao „inspektor da pita gde sam ja utrošio ta sredstva“, te da je on predao slučaj tužilaštvu u Požegi.

„Ove godine od aprila ukinuli su mi aktivni status domaćinstva. Nemam subvencije ni nadoknade. Traže da vratim Ministarstvu milion i po“.

Srđan Milivojević, funkcioner DS, rekao je medijima da su „Srpskoj naprednoj stranci puna usta brige o selu i domaćinstvu“.

„Mene je Dragutin pozvao i ispričao svoj problem. Kada je došao poljoprivredni inspektor 21. Juna, Dragutin je dobio broj telefona vozača, imamo ličnu kartu njegovu, on je pozvao Lukića, oni su uzeli telefon i kazali „mi smo juče dobili izbore“. U tužilaštvu u Požegi Dragutin je opet zvao vozača jer mu je ukinut status. On mu je odgovorio: „Nisi jedini, ne znam šta da ti kažem, preko 2 hiljade ljudi ima od kojih sam ja uzeo novac“. Ako je to istina – onda je oko 30 miliona dinara pokradeno. Stalno čujemo da su SNS aktivisti prevareni, a ovo je vrh piramide“, rekao je Milivojević.

On dodaje da Demokratska stranka nudi besplatnu pravnu pomoć oštećenima.

„Nije teško suprostaviti se onima koji u svojim redovima imaju Velju, Dijanu, Simu iz Grocke i slične“, rekao je Milivojević.

BONUS VIDEO: Srđan Milivojević o aferi Jovanjica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare